Toshiba анонсира своя първи потребителски SSD, в който се използва 64-слойната памет BiCS3 3D NAND.

Новият Toshiba TR200 заменя предишните Trion 100 и Trion 150, като и досега в логотипа могат да се видят следи от бранда OCZ, а TR в името е съкращение от Trion и явно Toshiba не изоставя напълно марката OCZ. Да си припомним, че в клетките на тази флаш памет е възможно да се записват до 3 бита информация (TLC).

Toshiba TR200 включва модели от 240 GB до 960 GB. Флаш дисковете имат скорост на последователно четене и запис 550 и 520 Mb/s, а производителността при четене и запис на 4 К блокове с произволен достъп е съответно 87 000 IOPS и 80 000 IOPS.

Възможностите на Toshiba TR200 не се различават особено от неговите предшественици. Главната особеност е осезателно повишената скорост на четене с произволен достъп. Ресурсът на флаш дисковете Toshiba TR200 е в границите от 60 до 240 TBW, в зависимост от информационния обем на устройството. Всички нови SSD имат тригодишна гаранция за качество от производителя. Продажбите трябва да започнат още следващия месец, а в анонса цената не бе обявена.

Новите флаш дискове ще се конкурират със SATA SSD на Western Digital, които използват същата BiCS3 3D TLC NAND памет.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Tomthe professorМартин Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мартин
Мартин

Тая мостра нещо са я изтървали понеже ъгълчето е пукнато.

the professor
the professor

не е пукнато – там е огъната ламарината за да стане капак. но тошиба не могат да правят твърди дискове, а сега се юрнали да правят ssd-ta

Tom
Tom

Много добри хардове си правя!