XG6

Toshiba представи новата серия флаш дискове XG6. Това са първите SSD, базирани на 96 слойните 3D чипове на компанията, способни да съхраняват по 3 бита в клетка. Контролерът също е фирмен. Това е TC58NCP090GSD, осигуряващ поддръжката на PCI Expess 3.0 интерфейса и на NVMe 1.3 протокола.

Новите флаш дискове Toshiba XG6 са с M.2 2280 форм фактор и отговарят на спецификацията NVM Express. Те са предназначени предимно за потребителските компютри, за изграждането на високопроизводителни мобилни решения, в игровите системи и други. Новите SSD са подходящи и за центровете за обработка на данни в ролата на зареждащи дискове.

Флаш дисковете от серия XG6 осигуряват максимална последователна скорост на четене до 3180 MB/s, като максималната скорост на запис е на ниво 3000 MB/s. Броят на входно/изходните операции при четене на случайни блокове е 335 000 IOPS, а при случайния запис – 356 000 IOPS. Консумацията на електрическа енергия не превишава 4,7 W.

Новите SSD имат и допълнителни преимущества. Поддръжката на TCG Opal 2.01 и други технологии за защита на информацията. Подобрена е работа на SLC буфера за осигуряване на висока производителност и други.

На пазара ще излязат модели Toshiba XG6 с капацитет 256, 512 и 1025 GB. Устройствата вече се доставят на някои OEM производители, но засега няма информация за цените.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари