Японската корпорация Toshiba представи новата фамилия хард дискове MG07ACA, с която има два модела с капацитет 12 TB и 14 TB.

Отчитайки, че като технология за запис на информацията чрез перпендикулярен запис на данните (PMR — Perpendicular Magnetic Recording), който Toshiba нарича CMR — Conventional Magnetic Recording, се използва в старшият модел, то той може да бъде счетен за първият в света хард диск с подобен капацитет и технологията PMR. Досега до 14 TB достигаха само дисковете със SMR запис на информацията.

Производителят уточнява, че новият диск е предназначен предимно за корпоративния сектор. Но от друга страна, новият HDD използва SATA 6 Gb/s, докато в индустрията се използва най-вече интерфейсът SAS 12 Gb/s.

Корпусът е напълнен с хелии вместо с въздух, а неговата херметизация се осъществява а лазерно заваряване, Използват се 9 магнитни пластини със скорост на въртене на шпиндела 7200 оборота в минута, като капацитетът на буферната памет е 256 МB. Скоростта на четене/запис на устройството е около 250-260 MB/s. Дисковете имат петгодишна гаранция.

Масовите продажби на новите хард дискове са планирани за първата половина на 2018 година. В анонса, цената на новия HDD не бе обявена, но едва ли ще се различава от другите подобни устройства от high-end клас.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари