Toshiba е известна със своите високотехнологични продукти и най-вече със своите флаш дискове. В памет от подобен род с най-високо качество, се отчитат и други фактори освен производителността, като например малките размери и достатъчното охлаждане.

Компактните компютри се търсят все повече и съответно, компонентите с малки размери също много се търсят, като най-харесвани са компонентите с малки размери и висока производителност. Toshiba предлага именно това.

Неотдавна Toshiba представи миниатюрния флаш диск Toshiba BG3. Това е картата M.2 2230 card или M.2 1620 BGA, като и двете устройства са с обем ot 512 GB. BG3 съдържа 64 слоя TLC BiCS Flash флаш с три бита в една клетка. Скоростта на последователното четене достига 1520 Mb/s, а на запис – 840 Mb/s. В сравнение с бюджетните модели на Toshiba от предишно поколение, скоростта на четене е нараснала с 60%, а на запис – със 120%.

Недостатък на това решение е премахването на буферната DRAM памет, използвана от SSD за кеширане, намаляваща времето за зареждане и извършваните от контролера операции четене/запис. Предлага се само SLC режима на кеширане, който осигурява приемливи нива за четене на случайни блокове данни.

Засега информация за цената няма.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари