Toshiba подготвя най-лекия 13-инчов лаптоп, зареждащ се за 10 мин.

1
18

Макар, че от компанията не са направили все още формално изявление (заради което не са известни име, дата на пускане на пазара и цена на устройството), вече изтекоха някои съществени спецификации от сайта на VozExpress. И именно екстрите дават доста престиж на този 13-инчов лаптоп.

Лаптопът на Toshiba има аспектно съотношение на екрана от 16:9, екипиран е с 512GB SSD, тежи по-малко от килограм (2.2 паунда); 500GB хард диск е една неудобна, но по-евтина алтернативна опция. Има 4 GB RAM и USB 3.0 порт. И макар, че ще разчита на стандартно-волтажни Intel Core i3, i5 и i7 процесори, вместо ултра-ниско волтажни CPU, лаптопът има добро разрешение на този проблем, като добавя към основната батерия една допълнителна, използваща SCiB (Super Scharged ion Battery или с други думи свръх-захранваща се йонна батерия) технология. Според Engadget прототипните SCiB батерии се презареждат до 90% за 10 минути и макар да не са широко известни, тяхното първо представяне датира от 2008. В това отношение лаптопът на Toshiba ще има сериозни предимства в сравнение с конкуренцията.

Други характеристики са Honeycomb Rib structure (номер едно в света за издръжлив дизайн) за структурна стабилност и ново Blaze Mountain CPU охлаждане.

Твърде вероятно е лаптопът на Toshiba да не е от най-евтините.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари