Toshiba представиха дисковете от серията MG

1
26

След новината, че Western Digital пускат на пазара серия твърди дискове с висок капацитет, тези дни стана ясно, че още една от популярните компании в този сегмент излиза с подобно хардуерно решение. Toshiba обяви пускането на хардисковете от серията MG.

Първите устройства от серията ще са дискове с капацитет от 4TB, като тук ще са включени два SATA варианта – MG03ACA400 и MG03ACA400Y и два SAS модела – MG03SCA400 и MG03SCP400. Предназначени за RAID масиви, многослойни виртуални архитектури, частни облачни дистрибутиви и други подобни задачи, усъвършенстваните 5-слойни устройства ще предложат два пъти повече място за съхранение, отколкото предишните решения на компанията предлагани за използване в бизнес среда, а освен това ще подобрят оперативната функционалност и ще увеличат скоростите на обработката на данни с 18%.

Устройствата могат да се похвалят със скорост на въртене от 7200RPM, латентност от 4.17ms, време за четене/писане: 8.5ms/9.5ms, скорост от 165MB/s за непрекъснат трансфер на данни, 64MiB-ов буфер, ниво на шума при работа на устройството – 31dB и 5-годишна гаранция при работа на устройствата в непрекъснат режим.

Два от моделите – MG03ACA400Y и MG03SCP400 – предлагат също така възможност за почти мигновенно криптографско изтриване на данните от дисковете. Самокриптиращото SATA устройство включва, както T13 Sanitize, така и T13 ATA Security Erase криптопротоколи, а SAS вариантите поддържат T10 Sanitize и Trusted Computing Group протоколите за безопасно изтриване на данни.

Очаква се, че Toshiba ще пусне първите бройки от новите устройства в началото на декември, а масовата им поява на пазара е планирано за началото на следващата година. Цената на дисковете от серията MG не е обявена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари