Toshiba представи автомобилни твърди дискове с рекорден капацитет

2
20

Компанията Toshiba представи нови твърди дискове, предназначени за използване в автомобилни системи за навигация и развлекателни устройства.

Устройствата са изпълнени във конструктивен форм-фактор 2,5-инча и притежават една магнитна пластина. Моделът MK1060GSC ще бъде с капацитет 100 GB, а моделът MK2060GSC – 200 GB. Следва да се отбележи, че последното устройство се явява рекордьор със своя капацитет на дисковото пространство в своя клас. И двете устройства притежават скорости за въртене на шпиндела от 4200 оборота в минута и интерфейси за връзка SATA. За тези устройства, средното време за търсене е 12 мс, а максималното ниво на издавания шум – 23 dB. Като се има в предвид естеството на използване, представените устройства са снабдени с подсилени корпуси, които позволяват повишена защита от вибрации (50-200 Hz) и удар (2940 м/с). Устройствата са способни да работят при температура на обкръжаващата ги среда от -30 до + 85 градуса по Целзий, като в допълнение, може да се спомене, че описаните устройства могат да останат напълно изправни в изключено състояние дори, когато температурата на околната среда е от -40 до + 95 градуса по Целзий.

Отбелязва се, че описаните твърди дискове Toshiba MK1060GSC и MK2060GSC ще бъдат разпространявани сред производителите на автомобили и ОЕМ автомобилни мултимедийни и навигационни системи. Моделите ще бъдат достъпни на пазара през август 2010 година, като размерът на препоръчителните им цени не се съобщава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари