Toshiba представи портативни твърди дискове Canvio с капацитет до 1ТВ

0
22

Компанията Toshiba най-после обнови продуктовата си линия от твърди дискове с пускането на нови портативни дискове в рамките на серията Canvio. Тези устройства притежават вградени устройства с капацитети 500, 640, 750 GB или 1 TB, а скоростта на въртене на шпиндела е 5400 об/мин.

Моделите са снабдени с корпуси изпълнени в различни цветови варианти: черен, сребрист, син, червен и зелен. Корпусите позволяват надеждност и защита на вградените твърди дискове от удар, а така също в тях присъства и датчик, който определя нивото на удара, а при падане на диска осъществява зашита на магнитните глави в случай на нужда, което увеличава и сигурността на съхранените данни. За включване на устройството към системата е предвиден интерфейса USB 2.0, който служи и за захранване на продукта. Моделите ще се продават със софтуерния инструмент NTI BackupNow EZ, който позволява автоматично архивиране на потребителските данни, като в допълнение приложението поддържа гъвкави възможности за настройки на разписанието за архивиране и определянето на копираните папки и файлове. Тук присъства възможност за архивиране дори и на операционната система и свалянето й на портативен носител, от който в последствие може да се възстанови. Приложението NTI BackupNow EZ ще бъде съвместимо с операционните системи Microsoft Windows 7, Vista и XP.

Новите портативни дискове Toshiba Canvio вече са пуснати в продажба. При моделите с капацитети 500, 640, 750 ГБ и 1 ТВ, цените са както следва: $120, $140, $150 и $190.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари