Toshiba представи своя първи ултрабук Portege Z830

0
12

Към производителите на ултрабукове се присъедини и компанията Toshiba, която представи своето първо устройство, известно под името Toshiba Portege Z830. Моделът е бил видян от журналисти по време на събитието IFA 2011. Преносимият компактен компютър разполага с екран, чийто диагонал е 13,3 инча, а корпусът му е изработен от магнезиева сплав.

За техническите характеристики на Toshiba Portege Z830 ние бихме искали да започнем с това, че той тежи около 1,13 кг., а дебелината на корпуса му е само 15.9 мм. Първият ултрабук на Toshiba може да се похвали с наличието на влагоустойчива клавиатура и дисплей със светодиодна подсветка на матрицата. Резолюцията на екрана е 1366х768 пиксела, а в качеството си на централен процесор може да се използва един от мобилните чипове Sandy Bridge.

Тънкият ноутбук Toshiba Portege Z830, въпреки компактните си размери, идва с RAM памет до 6GB. Ролята на дискова подсистема играе едно SSD с капацитет до 128 GB. Останалите характеристики се изразяват в наличието на слот за карти памет SD, безжичен адаптер WiFi 802.11 b/g/n, 1,3 Mpx камера, високоскоростен интерфейс USB 3.0 и изходи D-Sub и HDMI за предаване на изображенията на външен дисплей.

В качеството си на видеокарта, производителят предлага използването на интегрирания в процесора графичен адаптер Intel HD 3000. Според производителя, времето за автономна работа на представения ултрабук е около 8 часа. Цената на Toshiba Portege Z830 ще бъде $ 999, като на разположение устройството ще бъде пуснато през ноември.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за