Toshiba представи тънкия таблет AT200 с Android

0
37

Японският производител на електроника Toshiba представи нов таблет по време на Международното търговско изложение за битова електроника IFA 2011, провеждащо се в германската столица Берлин. 10,1-инчовият модел AT200 притежава техническо оборудване, даващо му убедително предимство пред конкуренцията, затворено в корпус с дебелина 7,7 милиметра.

Таблетът е базиран на операционната система Android във версия 3.2 (Honeycomb). Теглото на AT200 е само 558 грама, което го прави желан спътник по време на пътувания. Разделителната способност на 10,1-инчовия дисплей е 1280 х 800 пиксела.

Новият таблет на Toshiba е оборудван с различни интерфейси. В това число влизат micro-USB, micro-SD, WLAN и Bluetooth. В допълнение, чрез наличния micro HDMI порт устройството може да бъде свързано с външен дисплей. Таблетът разполага с две камери – 5-мегапикселова на задния панел и 2-мегапикселова – на предния. За осигуряване на необходимата изчислителна мощност се грижи процесор OMAP 4430 с тактова честота с 1,2 GHz от Texas Instruments. Обемът на вградената памет на устройството е до 64 гигабайта, но е предвидена възможност за разширяването й с помощта на карти с памет във формат microSD.

WLAN вариантът на Toshiba AT200 ще се появи на европейския пазар още през есента, а UMTS моделът се очаква около Коледа. Данни за очакваната ориентировъчна цена на двете версии на таблета засега не се съобщават.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за