Toyota и Panasonic обединиха силите си в разработването на по-добри акумулаторни батерии за електромобили.

Вместо да се занимават със създаването на нови цилиндрични батерии. използвани от Tesla и други производители, Toyota и Panasonic разработват и усъвършенстват така наречените призматични клетки. Това са квадратни плоски батерии с алуминиеви корпуси, които обикновено се използват в смартфоните. Те могат да бъдат по-леки и по-компактни от цилиндричните, но са по-скъпи и при тях има опасност от прегряване и издуване.

Сегашното споразумение е само първата стъпка, показваща необходимостта от сътрудничество между автомобилните производители и производителите на акумулаторни батерии.

Компаниите Toyota и Panasonic няма да се занимават с проблемите по изготвянето на батериите, като например химическите процеси и повишаване на ефективността. Те просто ще координират работата на своите специалисти и изследователски отдели. които ще направят някои оптимизации. Целта е да се получат по-евтини, по-безопасни и по-надеждни батерии. В крайна сметка Toyota може да започне да проектира електромобили с по-голям пробег, а Panasonic да предлага нови и по-мощни батерии.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари