fbpx
5.1 C
София

TP-Link пуска на българския пазар първата си Whole Home Mesh Dual-Band Gigabit система AX3000 с Wi-Fi 6

Най-четени

TP-Link обяви пуска на българския пазар първата си Whole Home Mesh Wi-Fi 6 система- Deco X60. Системата е съвместима с последното поколение Wi-Fi 6 стандарт и разполага с MU-MIMO, OFDMA и 1024-QAM технологии, което значително подобрява целия капацитет и ефективност на мрежата, като осигурява Wi-Fi покритие до 650 м2.

„Deco X60 поставя началото на на нов етап в категорията на Wi-Fi  Mesh системите. Това е първата Mesh система с Wi-Fi 6 съвместимост, представена от TP-Link в България и съчетава отлична производителност с редица усъвършенствани функции. Deco X60 се вписва идеално във всеки дом, има елегантен и минималистичен дизайн, а конфигурацията може да се извърши изключително бързо от всеки потребител само за няколко минути, благодарение на приложението Deco. Системата е с изключително атрактивна цена, която е допълнителен щрих за онлайн изживяванията от ново поколение.”, каза Анна Чакърова, мениджър бизнес развитие в TP-Link България.

Разширена свързаност за стрийминг без забавяне

 Благодарение на революционната комбинация от OFDMA и MU-MIMO технологии с Wi-Fi 6, Deco X60 изгражда по-ефективна мрежа, която осигурява до четири пъти по-голяма производителност за свързани устройства в среда с висока плътност. Това подобрява капацитета на мрежата, намалява латентността и гарантира бърза и гладка връзка. Всеки Deco модул е оборудван с четири вътрешни антени и включва 2 Gigabit LAN / WAN Ethernet порта.

Deco X60 работи с до 150 едновременно  свързани устройства, като при нито едно от тях няма забавяне във връзката или по-ниска производителност. Най-новия 1024-QAM стандарт и висока скорост на символи работят заедно, за да осигурят скорост до 3 Gbps, за дейности, които изискват по-интензивна честотна лента, като онлайн игри и 4K стрийминг. Нещо повече, потребителите ще могат да се наслаждават на лайв стрийминг без забавяне, при това с безупречно качество на видео и аудио.

Пълно покритие за целия дом

Deco X60 е оборудван с BSS-Coloring технология, която открива и маркира мрежите в близост, за да се избегне забавяне на потока от данни и да сведе до минимум смущения от Wi-Fi сигнали. Благодарение на технологията Beamforming, Deco X60 разпознава къде са разположени свързаните устройства и концентрира сигнала в тяхната посока, оптимизирайки безжичните връзки. По този начин модулите Deco X60 работят заедно, за да осигурят пълно Wi-Fi покритие в целия дом и да елиминират районите със слаб сигнал, така че всички членове на семейството да могат да се насладят на бърза връзка, независимо от тяхното местоположение в дома.

Deco X60 разполага и с функция Self Healing чрез която, ако един Deco модул не работи правилно, потокът данни се пренасочва автоматично към другите Deco модули, за да се гарантира поддържане на оптимална връзка. За повече ефективност на връзката Deco X60 разполага и с технологията Adaptive Path, като динамично избира най-добрата честотна лента и маршрут за потребителски данни, за да генерира отлична връзка, възможно най-бързо.

Сигурна Wi-Fi мрежа във всеки дом

 Благодарение на усъвършенствания стандарт за криптиране WPA3 и функцията TP-Link HomeCareTM, Deco X60 гарантира сигурността на данните в домашната мрежа. TP-Link HomeCareTM предлага вграден антивирус, разширен родителски контрол и QoS (Качество на обслужване), защитавайки лични данни и IoT устройства от цифрови атаки. Антивирусната база данни се актуализира автоматично, така че мрежата да остане защитена дори от най-новите кибер заплахи.

Инсталирането и конфигурирането се случват изключително бързо, само за няколко минути, с помощта на приложението Deco, а съвместимостта с виртуалните асистенти Amazon Alexa и Google Assistant превръща Deco X60 сърцето на интелигентния дом, гарантирайки модерен и свързан начин на живот.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Kuzmanovv
Kuzmanovv
1 година

Всичко хубаво, но откъде❔ тази система ще вземе Wi-Fi 6 … ?.

чохал
чохал
Отговор на  Kuzmanovv
1 година

От космоса бативото.
Много лош вирус вилнее в българия и се казва простотия вирус 89.

Technical
Technical
1 година

Това е добре. Трябва да има гигабитови устройства преди гигабитовия интернет, а не обратното. След 2-4 години гигабитовият интернет ще е във всеки дом и ще натоварва добре модемите, рутерите и разширяващите мрежите устройства.

Кольо
Кольо
1 година

Има модели с доста по-сериозни скорости и възможности, с агрегирана скорост до 11Гб/с и на тази фирма включително и то от миналата година, а ако добре помня имаше модели и от преди 2, дори преди 3 години с до 11Гб/с на различни фирми, а може би вече се гласят и по-нови и бързи.

Technical
Technical
Отговор на  Кольо
1 година

Ама са скъпи.

ангел
ангел
Отговор на  Technical
1 година

Че 1000лв за тази система , ефтини ли са 🙂

Кольо
Кольо
Отговор на  Technical
1 година

Колко по-скъпи, 100 до 150 долара, а има комбинирани оферти с примерно последно поколение дънна платка, които свалят цената с 50 долара. Разлика цена/възможности е оправдана.

лана е истината
лана е истината
1 година

От кабела по добро няма, за 150$ така хубаво ще си окабеля къщата в стените (както съм и в момента )и всички компютри ще са ми вързани на реални 1000 (2500 зависи от ланките) мегабита, че тия WIFI с тия лъжливи цифри и статистики никога няма да догонят тази скорост и качество на връзката. По голяма глупост от това да свържеш настолен компютър с wifi няма.

Емил Димитров
Емил Димитров
Отговор на  лана е истината
1 година

Не съвсем…Аз живея в къща, която се намира във вилна зона. Никой оператор не желае да инвестира и да прекара оптика до тук, затова сме с лан кабели опънати по стълбове. Преди две години при гръмотевична буря ми изгърмя платка в ресивър за 500 лв. От тогава всички у-ва са безжично свързани към рутера.

трът
трът
Отговор на  Емил Димитров
1 година

Отделно телефони, таблети и всякакви преносими устройства ще ползват нет с кабеляци при @лана е истината.
Кефи ме как се изрязват в крайности неграмотниците почти под всяка статийка.

Нови ревюта

Подобни новини