TP-Link TL-WR743ND – домашен безжичен рутер с 802.11n поддръжка

0
48

Компанията TP-Link обяви пускането на нов безжичен маршрутизатор под индекс TL-WR743ND. Устройството обединява в себе си функциите на маршрутизатор, безжична точка за достъп, безжичен клиент и NAT маршрутизатор. Както отбелязва производителят, TL-WR743ND е предназначен за организиране на домашна мрежа или мрежа за малко предприятие с опростени настройки.

Благодарение на технологията WISP, TL-WR743ND може да се свързва към безжична мрежа като клиентско устройство и да предоставя интернет на компютрите свързани както по кабел, така и по Wi-Fi. Свързването към устройството може да се осъществи с натискането на бутона QSS и с помощта на реализираната в маршрутизатора технология Wi-Fi Protected Setup (WPS).

WAN портът на маршрутизатора поддържа технологията Passive PoE, чрез която се използва Ethernet кабела за предоставяне на електроенергия до устройството. Благодарение съвместимостта на стандарта IEEE 802.11n, TL-WR743ND може да трансферира данни 9 пъти по-бързо и 4 пъти по-далече, за разлика от IEEE 802.11g. Максималната скорост на предаване на данни е 150 Mbit/s. Технологията QoS се грижи за безпроблемния обмен на данни, който е важен по време на видео конференции, онлайн игри и онлайн видео. Препоръчителната цена на продукта е $39.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за