13.9 C
София

TSMC започна строежа на фабрика за производството на 2 nm чипове

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията TSMC започна строителството на своята нова фабрика за за производство на чипове по 2 нанометров технологичен процес.

Уеб порталът DigiTimes съобщи, че освен научно-изследователски център, в който ще се извършват разработките на 2 nm технологии, компанията TSMC е започнала и строителството на фабриката за производство на 2 nm продукция. Интернет изданието Techpowerup подчертава, че името на технологичния процес не е директно свързано с размерите на транзисторите, така че 2 нанометров технологичен процес не осигурява размер на гейта от 2 nm.

Новата фабрика ще бъде построена близо до централния офис на TSMC в Hsinchu Science Park, Тайван. В тази информация се съобщават и първите подробности на новия технологичен процес. Стана известно, че при него ще се използва технологията Gate-All-Around (GAA). И още, вече започнало планирането на 1 нанометров технологичен процес.

Освен усвояването на нови и усъвършенствани технологични процеси компанията TSMC е вече готова с плановете си за ускоряване развитието на своите най-нови и модерни технологии – SoIC, InFO, CoWoS и WoW. Всички тези технологии се класифицират от TSMC като ‘3D Fabric’, въпреки че някои от тях са 2,5D. Всички тези нови технологии ще започнат да се използват при серийното производство на фабриките ZhuNan и NanKe от втората половина на 2021 година и се очаква значително да повишат печалбата на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини