TSMC инвестира в разработването на 2 nm технологични норми

5
737

Към днешен ден компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company предлага на своите клиенти поточни линии за производството на чипове чрез 7 нанометров технологичен процес. Освен това, TSMC в момент внедрява производствени мощности за използването на 5 нанометров технологичен процес и започва строежа на фабрики за производството на 3 nm технологични продукти, които трябва да са готви през 2022 година.

Китайските медии съобщиха, че Taiwan Semiconductor Manufacturing Company усилено работи върху въвеждането на 2 нанометров технологичен процес. Центърът за иновации в тази област се намира в тайванския град Хсинчу. Компанията е инвестирала над $20 милиарда в този обект. И още, строителството на поточната линия за производството на 5 nm полупроводниковата продукция ще бъде готова през 2022 година, а следващата итерация на технологичния процес ще се осъществи след още няколко години.

Според технологичния уеб портал WCCFTech, на този етап на развитие на технологиите, информацията за 3 nm и 2 nm технологичен процес е по-скоро маркетинг.

Да си припомним, че в новата серия iPhone, която се очаква да излезе през месец септември тази година ще се използва SoC A13, произвеждана също от компанията TSMC. Новият чип ще се произвежда с използването на ултравиолетова литография, осигуряваща многослойното разположение на елементите в кристала. Това ще бъде последното подобно технологично решение на Apple преди въвеждането на 5 нанометровия технологичен процес.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Technical
Technical

Добре че са тайландците, защото Intel спи. Фен съм на Intel, обаче много взе да буксува.

Кольо
Кольо

Вече явно почва да се проявяват негативите на твърде миниатюрните технологични процеси.

Pay-Day
Pay-Day

Ти може да си им фен, ама са некадърни, мега алчни и долни, не виждам какво има да им е фен човек, освен ако не е като тях лол.

иБаси
иБаси

С малката разлика, че „7нм“ на тсмц се равняват на 10-те на Интел, които много закъсняха с внедряването им.

асд
асд

Tайван, не Тайланд приятелю. Има балкан разлика 😀