TSMC тройно увеличи времето за обработка на 7 nm поръчки

0
496

Intel още не може да се оправи с недостига на производствени мощности и ето че с аналогичен проблем се сблъска още един голям производител на чопове – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Уеб порталът DigiTimes съобщи, че компанията TSMC се е принудила тройно да увеличи времето за обработка и изпълнение на 7 nm поръчки.

Изданието допълва, че търсенето на чиповете, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес се е оказало изключително голямо, а тайванският производител не може мигновено да увеличи своите производствени мощности, за да удовлетвори всички очаквания на пазара. Ето защо времето за реализация на 7 nm чипове е увеличено от 2 на 6 месеца.

Основната причина за случилото се са новите 7 nm чипове за смартфоните, броят на които продължава да нараства. Това оказва влияние върху достъпността до поточните линии за другите клиенти на TSMC, които искат да разширят съвместната си работа с тайванската фабрика. Това се отнася и за AMD, която поръча на TSMC производството на новите 7 nm чиплети Zen 2 за десктоп и сървърните процесори от следващо поколение, както и графичните процесори Navi за видеокартите Radeon RX от серия 5000.

Според прогнозите на DigiTimes, съвсем скоро Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ще изгради нови производствени мощности и ще увеличи инвестициите в усвояването на нови технологични процеси – 7 nm+, 5 nm и т.н.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари