USB Audio Device Class 3.0 е създаден за да измести 3,5 мм TRS конекторите

0
376

Организацията USB Implementers Forum (USB-IF), която се занимава със стандартизацията на USB технологиите, анонсира новата спецификация USB Audio Device Class 3.0 Този стандарт предвижда предаването на аудио чрез USB Type-C портовете като основно решение за различни случаи, включително при използване на слушалки, мобилни устройства, док-станции, конзоли и VR продукти.

 

Производителите на компютърна електроника вече разполагат с USB Type-C портове с USB Power Delivery, които дават възможност за ефикасно предаване на данни, захранване и видео по един кабел. Появата на USB Audio Device Class 3.0 ще направи този интерфейс още по-универсален. Президентът на USB-IF Джеф Рейвънкрафт (Jeff Ravencraft) каза, че USB е най-опростеният и най-достъпен интерфейс, който е съвсем естествен избор за цифровото аудио.

 

USB Audio Device Class 3.0 е удобен начин за добавяне поддръжката на качествено цифрово аудио през USB интерфейса и добавя нови функции, като например hotword detection. Новата спецификация ще подпомогне окончателното изчезване на стандартното 3,5-милиметрово аудио гнездо, а това ще даде възможност за създаване на по-тънки устройства и ще улесни производството на водонепроницаеми смартфони, таблети и други мобилни устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари