VIA анонсира два бюджетни миникомпютъра

0
33

Компанията VIA анонсира предстоящото пускане на пазара на два нови миникомпютъра с наименованията Rock и Paper. Двете устройства са базирани на процесори ARM и са продължение на разработката на представения през месец май миналата година 50-доларов миникомпютър Android PC (APC).

Новата система работи под управлението на операционната система Android 4.0, задвижвана е от процесор VIA WonderMedia ARM Cortex-A9 с тактова честота 800 MHz, разполага с 512 MB оперативна памет от стандарта DDR3, 4 GB интегрирана флаш памет и графичен чип, подобен на ARM Mali-400 с възможност за извеждане на FullHD видео. За връзка с външния свят устройството разполага с интерфейси HDMI, microUSB и VGA (само в модела Rock), портове USB 2.0, мрежов адаптер 10/100Mbps Ethernet и слот за карти с памет във формат microSD.

Освен аналоговия изход, основната разлика между двете системи са условията на доставка. Моделът Rock се продава само като отделна платка, докато Paper е снабден с корпус от алуминий и обработен картон. Цената на VIA Rock е на 79 щатски долара, а моделът Paper ще се продава за $ 99.

И двете платформи са изпълнени във форм фактор Neo-ITX, така че могат да бъдат инсталирани във всеки корпус, поддържащ платки Mini-ITX и MicroATX. Въпреки това, предложеният от производителя картонен корпус съвсем не изглежда зле и осигурява на устройството добра портативност, така че допълнителните 20 долара за него са напълно оправдани.

На сайта APC.io вече се приемат предварителни поръчки за APC Rock и APC Paper. Доставките на устройствата ще стартират през март.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари