Индийската компания Videocon представи два модела на слънчеви климатици с мощност 3,5 и 5,2 KW. Климатикът работи както с електрическа енергия от слънцето, така и от електрическата мрежа и може да натрупва излишъците слънчева енергия.

В комплекта към климатиците са включени слънчеви панели (тяхното инсталиране е безплатно) и преобразовател на постоянен ток. Акумулаторните батерии трябва да се закупуват отделно, но в този случай излишъците на енергия от слънцето могат да се продават на държавата.

Продажбата на домашна слънчева енергия на националните системни оператори е нещо съвсем обикновено в Австралия, където местната млада копания Power Ledger създава технология, чрез която електрическата енергия от слънцето може да се продава на съседите при по-изгодна тарифа, без намесата на оператор.

Videocon е един от най-големите производители на климатици в Индия, който тази година възнамерява да продаде около 650 000 климатика, както и да увеличи с 13% пазарния дял на компанията.

Слънчевите климатици се продават при цени $1454 за 3,5 киловатовия модел и $2041 за 5,2 киловатовия.

LG Electronics неотдавна съобщи, че възнамерява да усъвършенства своите климатици и да въведе използването на нови технологии с изкуствен интелект.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за