8K-мониторите започнаха да пристигат. Компанията ViewSonic анонсира плановете си да пусне на пазара професионалния дисплей VP3278-8K, притежаващ резолюция 7680×4320 пиксела. Устройството е базирано на 32-инчова IPS-матрица и по уверение на производителя, може да се похвали с висока точност на цветопредаването.

За съжаление, подробните технически спецификации на монитора не бяха съобщени. Известно е само, че монитора е оборудван с новия контролер Intel Thunderbolt 3, което позволява възпроизвеждане на картина с 8K-резолюция и честота на опресняване 60 Hz, а препоръчителната цена ще възлиза на 5200 долара. По рафтовете на магазините мониторът ViewSonic VP3278-8K ще се появи през последното тримесечие на тази година.

Имайте предвид, че към настоящия момент, единственият 8K-монитор, достъпен за продажба, е Dell UltraSharp UP3218K. Текущата му цена във фирмения онлайн магазин е 3900 долара.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
С микроскоп ли ще се ползва?Радо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радо
Радо

Само да поддържаше някакси и 144Hz опресняване щях да започна да спестявам!

С микроскоп ли ще се ползва?
С микроскоп ли ще се ползва?

8К на 32″ е чисто маркетингов трик без реална полза. За да долови човешкото око разликата между 4К и 8К трябва дисплеят да е с диагонал над 50″.