Vizio – достоен конкурент на Apple?

0
22

Преди малко повече от месец Vizio официално представиха първите си компютри. Сред тях два тънки ноутбука, които вече могат да се намерят по различни магазини. Компанията, която се занимава главно с производство на телевизори, изведнъж се намери на един пренаселен от модели пазар. Според анализаторите обаче те имат реални шансове за успех.

Ултрабуците на Vizio – един 14-инчов и друг 15,6-инчов – са създадени с една единствена цел – да се конкурират с Apple и техните две линии MacBook Air и MacBook Pro. Дизайнът е само една от приликите между продуктите на двете компании. Главната разлика – и козът на Vizio – е цената.

15,6-инчовият модел на Vizio, например, може да бъде достоен конкурент на MacBook Pro с Retina Display. Базовият модел струва $999 и предлага неща като резолюция от 1920 х 1080, двуядрен процесор Core i5 Ivy Bridge, 4GB памет, 128GB SSD и други. Модел с малко по-мощен процесор и повече SSD пък може да се поръча за $1249.

Дори тази цена е почти два пъти по-ниска от $2199, за колкото се продава въпросният модел MacBook Pro. Разбира се, ултрабукът на Vizio не може да достави същата резолюция като Retina Display, но според специалисти от Cnet, които са имали шанса да пробват модела в магазин на Microsoft, разликата в качеството на екрана на двата модела не е чак толкова голяма. Все пак Vizio имат дългогодишен опит в производството на телевизори с HD екрани.

Засега най-големият коз на Apple е операционната система, но ако Windows 8 оправдае очакванията ни, Vizio имат реални шансове да се превърнат в един от най-големите съперници на Apple на пазара за ноутбуци.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари