Един от AIB-партньорите на Nvidia, хонгконгската компания Manli Technology Group подаде заявка за атестация на своите продукти в единния регистър за нотификаций на Евразийската икономическа комисия. Освен отдавна присъстващите на пазара решения, Manli случайно е посочила имената и на новите игрови карти за чиповете на Nvidia. Също се разкрива и кодовото име на графичната архитектура, лежаща в основата им.

В първия документ се споменава неизвестния по-рано графичен процесор GA104 и неговата частна реализация GA104-400 (спомнете си за чипа GP104-400, който стои в основата на GeForce GTX 1080). По този начин, посоченото име изрично посочва архитектурата Ampere, въпреки че доскоро най-вероятното име на бъдещата графична микро-архитектура от Nvidia се смяташе, че е Turing.

Вторият документ хвърля светлина върху цифровото обозначение на серията нови графични карти. В Мрежата от дълго време вървят спорове, как ще се нарича новият флагман на „зеления“ чипмейкър — GeForce GTX 1180 или GeForce GTX 2080? Ако се вярва на данните от Manli, решенията на базата на архитектурата Ampere все пак ще принадлежат към 20-та серия, тъй като в списъка са посочени двата модела: GeForce GTX 2070 и GeForce GTX 2080.

Въпреки статута на официален документ, към тази информация трябва да се отнасяме с голямо внимание. Първо, самата Manli може да посочва тези имена като един вид „подсказка“ за бъдещите продукти, а от друга страна, от самата Nvidia все още не е имало информационни течове. Към този момент, само един човек знае точно как ще се казват новите игрови видеокарти — Дженсън Хуанг.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари