VR шлемът на HTC ще стриймва съдържание от РС през Wi-Fi

0
198

Все още е рано да започнем да използваме VR аксесоарите си с облачни услуги през 5G. Но HTC е измислила особен начин модерната техника да се възползва от възможностите на десктоп компютрите. През октомври тази година се очаква VR шлемът Vive Focus Plus да се сдобие с нова функционалност, наречена Viveport Streaming. Тя ще позволи на потребителя да стриймва съдържание от персонален компютър към шлем през 5GHz-ова Wi-Fi връзка. Това означава, че няма да са ви нужни досадни кабели, за да използвате Vive Focus Plus с вашия компютър, готов да изобразява виртуална реалност. Има обаче една уловка. Потребителите трябва задължително да са абонирани за Viveport Infinity услугата, за да ползват функцията.

Това, което трябва да направите, е да свържете двете устройства за един Viveport акаунт на една и съща безжична мрежа. След това ви остава да натиснете „PC Stream“ бутона в главното меню на шлема и да използвате традиционните Viveport PC приложения на него. По думите на HTC над две хиляди игри и приложения са достъпни посредством услугата Viveport Infinity. Това е приблизително десет път повече съдържание от магазина Viveport M конкретно за шлема. В тази връзка, чрез Viveport Streaming няма да има нужда да чакате порт на предпочитания от вас VR софтуер за РС, за да го пробвате на вашия Focus Plus.

Това не е първият опит на HTC да усъвършенства концепцията за безжично свързване на VR шлемове и персонални компютри. С анонса на оригиналния Vive Focus (същото устройство, само че с един контролер с 3 степени на свобода вместо два контролера с 6 степени) компанията представи и платеното приложение VRidge. То обаче така и не се хареса на публиката и бързо беше пренебрегнато. Viveport Streaming изглежда като много по-надеждна функция за стримване на съдържание – ще бъде интересно да я видим в съчетание със следващия продукт на HTC, Vive Cosmos.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за