VW още през 2006 година е разработвал методи за заобикаляне на екологичните стандарти

0
45

По време на разследването на „дизелния скандал“, който възникна при проверка на автомобилите на един от най-големите автопроизводители в света Volkswagen, бяха открити нови любопитни подробности. Разследващите намериха Power Point презентация от 2006 година, която всъщност е инструкция, която подробно обяснява как да се излъже измерителната техника при тестването на автомобилите за съответствие с американските екологични стандарти. Автор на презентацията е един от водещите специалисти на концерна, името на който не е публикувано.

 

Засега не се знае, доколко разпространен е бил този файл сред служителите на Volkswagen, но неговото съществуване доказва, че подготовката за инсталирането на специализиран мошенически софтуер в дизелните автомобили на VW е започнала доста отдавна.

 

В серийно произвежданите автомобили този софтуер се използва от 2009 година. Тази презентация показва, че уверенията на Volkswagen, че висшето ръководство на концерна не е знаело за този проблем, може и да не са верни.

 

Манипулацията на екологичните данни на дизелните автомобили VW бе разкрита през 2015 година. Оттогава загубите на концерна са около 1,3 милиарда евро. Но според прогнозите на експертите, за премахване последствията от този скандал ще са необходими над 16 милиарда евро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари