Walton Chaintech предлага бързи карти памети CF 606X

0
16

Устройството, показано на снимката, е представено от компанията Walton Chaintech. То получи наименованието Apogee SSD Convertor. С помощта на това устройство картите памет от стандарта CF могат да се превърнат в SSD носители, които могат да се включват вместо стандартните твърди дискове.

Външните размери на Walton Chaintech Apogee SSD Convertor съответстват на габаритите на стандартен твърд диск с размер 2.5 инча. За свързване към компютър се използва интерфейс SATA 3 Gbit/s. В корпуса на устройството могат да се инсталират една или две карти памет от стандарта CF. Ако има две, то те могат да бъдат включени в конфигурация RAID 0 или RAID 1, в зависимост от това да се увеличи капацитета или надеждността на SSD.

Според данните от компанията, в режим на четене Apogee SSD Convertor предлага скорост 55 MB/s, която е съществено повече от 46 MB/s, характерна за масово предлаганите HDD със скорост на въртене 5400 оборота в минута. Възможността за замяна на картите памет с по-обемни повишава времето за експлоатация.

Едновременно с това устройство, компанията пусна високоскоростните карти памет Apogee CF 606X. Максималната скорост на четене и записване е равна на 93 и 91 MB/s, съответно. Ще се предлагат карти с капацитет 16 и 32GB. Изделията са предназначени за собствениците на цифрови видеокарти и фотоапарати. Указаните карти могат да се използват съвместно с гореописаното устройство Walton Chaintech Apogee SSD Convertor. За съжаление, няма информация относно датата на появяване и цените на новите продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари