WD пуска 2,5″ твърд диск с обем 2 ТВ

0
19

В последно време SSD много по-често се споменават в новините от традиционните твърди дискове. Това разбира се не е изненадващо, тъй като броят на компаниите, занимаващи се с пускането на SSD е неизмеримо по-голям. По-познатите производители на хард-дискове за компютри са WD, Seagate и Toshiba, а решаванията на последните са предимно за мобилния сегмент.

Днес Western Digital представи новия си 2,5-инчов твърд диск Scorpio Green WD20NPVT, който е предназначен за използване в лаптопите и Mini-ITX системите. Той се отличава на фона на останалата част от предложенията с рекордния си обем от 2 TB, което е два пъти повече от другите топ-HDD със същия форм-фактор.

Впрочем, новото HDD е подходящо само за малък процент от лаптопите, тъй като е с дебелина 15 мм, вместо стандартните 9 мм. Дискът WD20NPVT е подходящ и за собствениците на миниатюрни компютърни системи, които не позволяват монтирането на 3,5-инчови твърди дискове.

Известно ни е, че обемът на буфера е 8 MB??, интерфейсът за връзка е SATA 3Gb/s, налична е технологията IntelliPower (автоматична промяна на скоростта на въртене на шпиндела в диапазона от 5400-7200 об/мин), и че нивата на създавания шум са умерени (25 децибела). Цената на модела Scorpio Green WD20NPVT е $ 220 в САЩ и 18800 йени ($ 240) в Япония. На вътрешния пазар, дебютантът не е бил забелязан.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари