WD Scorpio Blue: 750 GB в 2,5″ корпус с височина 9,5 мм

0
24

Днес компанията Western Digital с гордост обяви началото на продажбите на 2,5-инчовия твърд диск с капацитет 750 GB, в корпус със стандартна височина – най-капацитвния в отрасъла диск с такъв форм-фактор. Максималният капацитет на твърдия диск WD Scorpio Blue е 640 GB, като се отбелязва, че дискът е снабден с две пластини с плътност 375 GB всяка.

Моделът се отличава от болшинството представени днес на пазара 2,5-инчови дискове с големия си капацитет и височината си от 9,5мм. Устройството е предназначено за използване в ноутбуци и други мобилни устройства, които имат нужда от голям капацитет на паметта, компактност, икономичност и надеждност. Производителят отбелязва, че този модел се явява един от най-добрите в този сегмент със своите показатели.

Особеностите на диска WD Scorpio Blue изглеждат така:

– Поддръжка на Advanced Format;
– Благодарение на уникалната технология WhisperDrive с най-съвременните алгоритми, този диск се явява един от най-малошумящите сред присъстващите днес 2,5-инчови твърди дискове. В допълнение, тези алгоритми са оптимизирани за повишено търсене на данни, което значително намалява консумацията на енергопотребление;
– Технологията ShockGuard защитава механиката на диска и повърхността на пластините от удари;
– Разработената от компанията WD технология SecurePark осъществява защитата на записващите глави, когато дискът се завърти, спре или бъде изключен. Това гарантира, че записващите глави при никакви обстоятелства няма да имат допир с повърхността на диска, което пък от своя страна спомага за повишената удароустойчивост на устройството в неработещо състояние, а така също увеличава и надеждността при работа в дългосрочна перспектива вследствие на износване на главите и дисковете;
– Скоростен интерфейс SATA (3 GB/s).

Твърдият диск WD Scorpio Blue с капацитет 750 GB (модел WD7500BPVT) може да бъде поръчан още днес от някои дистрибутори и търговски посредници. Препоръчителната цена от производителя е $149.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари