fbpx
4.1 C
София

Western Digital претърпя загуба през последното тримесечие – само потребителските дискове показаха растеж

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Western Digital публикува финансовите си резултати за второто тримесечие на фискалната 2023 година, което приключи на 31 декември 2022 календарна година. Приходите на компанията през отчетния период възлизат на $3,11 милиарда, което съответства на горната граница на прогнозния диапазон.

Печалбата за акция при разчетите по метода GAAP за второто тримесечие е била $1,40 (без GAAP: $0,42). Обемът на приходите спадна до $3,11 млрд., докато оперативните загуби възлизат на $321 млн. Дори през предходното тримесечие приходите бяха $3,74 млрд., а оперативните приходи – $158 млн. В годишното сравнение приходите са намалели с 36%. Компанията очаква, че през третото тримесечие сумата на получените приходи ще бъде от 2,6 до 2,8 милиарда долара.

Екипът на Western Digital постигна приходи в горното ниво на нашия прогнозен диапазон, въпреки сложната ценова ситуация с флаш-паметите. Ние продължаваме да предприемаме стъпки за пренастройване на бизнеса в отговор на условията след пандемията, оптимизирайки разходната структура и укрепвайки ликвидността“, коментира този въпрос Дейвид Гьокелер (David Goeckeler), главен изпълнителен директор на Western Digital.

Преструктурирането на бизнеса на Western Digital включва намаляване на капиталовите разходи за флаш и твърди дискове, както и понижаване на оперативните разходи и набирането на финансиране. Заедно, тези мерки се очаква да осигурят финансова гъвкавост и да позволят на компанията да продължи изпълнението на планираните проекти в съответствие с предварително одобрената пътна карта.

През отчетния период 39% от приходите на Western Digital идват от сегмента на дисковете за доставчиците на облачни услуги. Постоянният спад в обема на продажбите на твърди дискове за корпоративния сектор беше частично компенсиран от увеличените доставки на твърдотелни дискове. Доставките в клиентския сегмент донесоха на компанията 35% от приходите. Последователният спад  в този сегмент се дължеше на натиска върху цените на флаш-устройствата, който беше частично компенсиран от увеличените продажби на твърди дискове. Потребителският сектор е донесъл 26% от приходите. Постоянният растеж тук се осигурява поради сезонното увеличение на доставките на твърди дискове и устройства, базирани на флаш-памети.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини