Western Digital Corp. представи 12 TB хард диск HGST Ultrastar He12

2
94

Western Digital Corporation анонсира доставките на корпоративните дискове с голям капацитет Ultrastar He12 от фамилията HGST. Дисковете са с информационен обем 12 TB и са четвъртото поколение HDD, в които магнитните пластини са поставени в специалната камера HelioSeal, запълнена с хелий. Именно тя дава възможност за производството на хард дискове с толкова голям капацитет.

Производителят е поставил в хелиевата камера осем 3,5-инчови пластини – нещо, което досега не бе правено от никой. Използва се метода за перпендикулярен магнитен запис (PMR), който според производителя, прави новите дискове най-доброто решение за задачи с активен произволен достъп.

Шпинелът в Ultrastar He12 се върти със скорост 7200 оборота в минута, а размерът на буфера е 256 MB. Средното време за достъп при четене е 8 милисекунди, а на запис – 8,6 милисекунди. Средната скорост за обмена на данни е 255 MB/s. Предлагат се модели с интерфейси SATA 6 Gb/s и SAS 12 Gb/s.

Western Digital Corp. гарантира време на активна работа 2,5 милиона часа и дава петгодишна гаранция. Цената на хелиевия хард диск HGST Ultrastar He12 засега не е обявена.

Дисковете HGST Ultrastar He12 бяха анонсирани в края на миналата година, когато WD обеща, че до лятото на 2017 година ще излязат на пазара. Това се оказа вярно, а през лятото трябва да излязат и 14 TB хелиеви дискове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари