fbpx
24.8 C
София

Western Digital OpenFlex Data24 NVMe-oF – готови за утрешния ден в съхранението на данни

Най-четени

Новата платформа, с която Western Digital адресира всички желаещи да са в крак с тенденциите при съхранението на данни компании, бе представена по-рано тази година.

Решението, което дава основата на следващото поколение инфраструктури за данни, отговаря на двете основни тенденции в областта на корпоративното съхранение на информация и облачните центрове за данни.

От една страна софтуерно дефинираните сторидж (SDS) системи в последно време дават гъвкава основа за съхранение, осигурявайки възможност за плавна цифрова трансформация, която вече е необходимост за компании в различни отрасли. Благодарение на SDS компаниите могат да осигурят бърз и същевременно ценово ефективен достъп до данните на своите клиенти.

Другата важна тенденция е NVMe технологията да навлиза все по-масово заради явните си предимства по отношение на производителността

Високопроизводителната система OpenFlex Data24 NVMe-oF на Western Digital е отговор на нуждата на индустриите от универсални и лесни за конфигуриране решения, при които производителността и потреблението са балансирани и така не се плаща за параметри, които няма да бъдат използвани.

В иновативния дизайн на продукта се комбинират новите SSD дискове Ultrastar DC SN840 NVMe и вътрешни RapidFlex NVMe-oF контролери и така се осигурява бързо достъп през Ethernet с ниска латентност.

Кои са отличителните черти на OpenFlex  Data24 NVMe-oF

Системата побира до 24 двупортови NVMe SSD и това неслучайно се съдържа и в името ѝ. Всички те имат възможност за подмяна в движение, а заедно осигуряват капацитет за съхранение до 368 TB в компактен 2U форм-фактор.

Съвместимите със системата  дискове Ultrastar DC SN840 с до 15360 GB (1DWPD) или Ultrastar DC SN840 с капацитет до 6400 GB (3DWPD) позволяват гладка и спокойна работа, както и пълна оперативна съвместимост между всички компоненти.

Важна подробност е, че OpenFlex Data24 разполага с двупортови SSD устройства. Това означава, че всеки носител има не една, а две връзки към цялостната система. По този начин се елиминира риска от срив от вида „единична точка на отказ”. Останалите компоненти също са резервирани, включително захранващите блокове (2х2000W Platinum) и hot-plug вентилаторите.

SDS платформата OpenFlex Data24 NVMe-oF дава висока производителност на NVMe в съчетание с мрежовите контролери RapidFlex на Western Digital. Към тях могат директно да бъдат закачени до шест хоста като системата може да бъде конфигурирана и само с два RapidFlex адаптера за по-опростените среди.

Резултатите при тестовете достигат над 71 GB/s при четене и почти 40 GB/s при запис (128K заявки) като обработваните IOPS достигат съответно 15,2 милиона и 6,2 милиона (4K). Латентността при запис е впечатляващо ниска – само 44 микросекунди.

Сред предимствата на системата, разбира се, както отбелязахме в началото, е лекотата на управление, благодарение на RESTful API, който позволява опростено управление и достатъчно гъвкавост на администраторите. Тъй като RESTful дава възможност данните да не са обвързани с коректен ресурс или метод, системата може да изпълнява множество типове заявки.

Новите решения допълнително разширяват портфолиото от центрове за данни на Western Digital, за да помогнат на клиентите да преминат към по-ефективни NVMe SSD и по-усъвършенствани споделени архитектури за съхранение, за да отговорят на променящите се изисквания на приложенията и работните натоварвания с фокус върху производителността.

Предимствата на решението, освен високата му производителност, са свързани с високата степен на гъвкавост. Бързата мрежова връзка от своя страна осигурява бързодействие, съизмеримо с това при директно свързана система за съхранение на данни.

Решението е подходящо за всички клиенти, които използват взискателни приложения като тези за анализ да данни в реално време, съхранение на ключови бази данни, тежки изчисления, облачни центове, виртуализиция, приложение за изкуствен интелект и машинно обучение.

Основни характеристики на Western Digital OpenFlex Data24 NVMe-oF:
 • Висока плътност – до 368TB в 2U
 • Ниска латентност
 • Балансирана честотна лента между SSD и мрежа
 • Управление, базирано на RESTful API
 • Висока наличност с двойни I/O модули
 • 3x Western Digital RDMA активирани NVMe-oF адаптери за IOM – до шест 100GbE порта с двоен IOM при пълна производителност
 • Къса дълбочина на шасито 28 ”(711 мм) – пасва на най-често срещаните ракове
 • Водеща в индустрията 5-годишна гаранция
 • 24 двупортови високопроизводителни SSD диска – следващо поколение SN840
 • Широка гама от NVMe SSD капацитети и нива на издръжливост
 • SN840: 1 DWPD: До 15360 GB
 • SN840: 3 DWPD: До 6400 GB
 • Висока наличност с двойна IOM
 • Композируемост, вдъхновена от OpenFlex

Western Digital OpenFlex Data24 NVMe-oF можете да поръчате при официалния риселър на марката в България – фирма ADSYS.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини