Миналата година Microsoft анонсира плановете си за производство на мобилни компютри, базирани на ARM процесора Snapdragon 835. За тази цел разработчиците усилено работиха и създадоха така наречената операционна система Windows 10 за ARM процесори.

Сравнително неотдавна Qualcomm обеща, че компютрите с тази ОС трябва да излязат до края на 2017 година, но ние на практика така и нищо не знаем за тях, с изключение на информацията, че ASUS, HP и Lenovo подготвят подобни устройства.

Тази седмица, на специално мероприятие организирано от Qualcomm в Хонконг, Microsoft и Qualcomm споделиха още малко информация за това, какво да очакваме от ARM лаптопите с ОС Windows. Qualcomm все още очаква тези мобилни устройства до края на годината, а Microsoft обеща на потребителите революционно време на автономна работа. Корпорацията твърди, че потребителите ще зареждат тези таблети един път на няколко дни и ще могат активно да ги използват без зарядно в продължение на цял един ден. Microsoft смело заяви, че ARM компютрите с Windows 10 ще предизвикат революционни промени е индустрията.

Ако ARM устройствата наистина успеят да предложат на потребителите всичко това, навярно наистина ще станем свидетели на големи промени в мобилния пазар.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Windows 10 за ARM процесори може да промени пазара на лаптопите"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка