WSJ: SoftBank обмисля по-бързото развитие на бизнеса на ARM Holdings

0
201

SoftBank изучава различни варианти за развитието на бизнеса на ARM, включително създаването на нови партньорства, продажбата на части от активите или на всички активи наведнъж. Информацията е на  The Wall Street Journal, който цитира собствени вътрешни източници.

Да си припомним, че SoftBank купи ARM през 2016 година за $31 милиарда и това стана най-голямата IT сделка в Европа.

Според тази информация, SoftBank възнамерява да продаде всички активи на ARM Holdings за сумата от $41 милиарда и по този начин да получи необходимите средства за обратното изкупуване на акции. Обсъждането на този вариант е на ранен етап, но ръководството на SoftBank е настроено сериозно – компанията се консултира от Goldman Sachs – една от най-големите в света инвестиционни банки.

За никой не е тайна, че днес процесорите с ARM архитектура се използват в почти всички мобилни устройства. Самата ARM не произвежда никакви чипове и предпочита само да лицензира процесорни ядра, графични ускорители и друга интелектуална собственост на други компании – на Apple, Qualcomm, MediaTek и Samsung.

На фона на решението на Apple да премине от процесорите на Intel към използването на собствени ARM процесори фирмена разработка, интересът към тази тема значително нарасна. Появиха се анализи и мнения, че по този начин Apple може да оглави една бъдеща революция, съпоставима с излизането на iPhone, която ще бъде последвана от всички по-големи производители на компютърни системи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари