fbpx
6.4 C
София

Xiaomi анонсира Hipee Smart Health Neckband: смарт устройство за корекция на осанката

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В платформата за потребителско финансиране Xiaomi Youpin бе представен интересния продукт Hipee Smart Health Neckband. Това е смарт устройство с пластмасов корпус, което непрекъснато следи и помага в корекцията на осанката за толкова време, колкото пожелае потребителя. Xiaomi заяви, че по този начин изчезват болките в гърба и шията, които започват да се проявяват при прекалено дълго седене пред компютърните екрани.

Неправилната осанка и наклонът на главата към дисплея възникват в резултат от безсъзнателните движения, които на практика е невъзможно да бъдат коригирани с усилията на волята. Новото смарт устройство на Xiaomi уведомява потребителя всеки път, когото той заема неправилна поза, която може да доведе до изкривяване на неговата осанка.

В HiPee Smart Health Neckband се използват алгоритми с елементи на изкуствен интелект, които анализират промяната на позата на потребителя. Устройството може да регистрира неправилния наклон напред, назад, наляво и надясно и т.н., като напомня за необходимостта да бъде заета правилната стойка при работа с компютър или при използване на смартфон.

Устройството HiPee Smart Health Neckband предлага и няколко соматосензорни игри във вид на леки тренировки. Използва се сензор за движение с много висока точност, който безпогрешно разпознава промените в положението на тялото, на положението и ъгъла на промяна на осанката, като тези данни се изпращат към различните игрови положения, показващи аватар на потребителя във виртуалния свят.

HiPee Smart Health Neckband е съвместим с приложението WeChat и може да се свързва с него с помощта на безжична Bluetooth връзка. По този начин се натрупва необходимата статистика за неправилните пози и други данни, които значително помагат за подобряването на осанката.

Смарт устройството HiPee Smart Health Neckband е с цена $47, но все още може да бъде закупено за $31 преди приключването на краудфандинг периода.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Petar
Petar
9 дни

Моля използвайте БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
crowdfunding = групово(публично, колективно) финансиране

Нови ревюта

Подобни новини