Компанията Xiaomi в рамките на единия от своите суббрандове представи малкия по размери гласов преводач с име Konjac AI Translator. Информацията е на популярния уеб ресурс Gizmochina.

Корпусът на Konjac AI Translator е направен от лека алуминиева сплав и неговите габаритни размери не превишават обикновения MP3 плеър.

Устройството разполага с четири бутона. Двата от тях са предназначени за регулиране силата на звука. Другите два бутона се използват за записа на гласа на потребителя и за слушането на преведения текст. Преводачът разполага с говорител, микрофон и USB порт, който се използва за зареждане на устройството. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 900 mAh. На предния панел е поставен светодиод, показващ нивото на заряда на батерията.

Устройството разбира 14 езика. Производителят подчертава, че повече внимание е обърнато на английския и китайския езици. В преводача е вградена системата за интелигентен превод Microsoft Translation. Освен това, Konjac AI Translator може да чете новините, да съобщава метеорологичната обстановка, да възпроизвежда музика.

Преводачът Xiaomi Konjac AI Translator се продава при цена $47.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за