Xiaomi представи своя първи квадрокоптер: 4К видеокамера, 27 минути полет

0
6

Популярният китайски производител на качествена и евтина електроника Xiaomi представи своя първи дрон. Това е Mi Drone, оборудван с 4К видеокамера, триосен шарнир, дистанционно управление, при който дисплеят на смартфона се използва като визьор. Цената на 4К модела е $460, а на версията с 1080р камера – $380.

 

Новият дрон е изцяло модулен – камерата, моторите и акумулаторната батерия с капацитет 5100 mAh могат да се изваждат и по този начин устройството се разглобява на отделни модули. Xiaomi съобщи, че времето на автономна работа в полет е 27 минути с едно зареждане. На външен вид и по възможности Mi Drone прилича на устройствата Yuneec от фамилията Typhoon, но е много по-евтин. Квадрокоптерът се произвежда съвместно от Xiaomi и Flymi.

 

Системата за ориентиране в пространството използва GPS, както и сензори за височина за местата, където спътниковия сигнал е слаб. Устройството може автоматично да излита, да каца, да се движи по набелязани опорни точки, да лети към място на картата и да извършва движение в орбита около определен обект.

 

Вграденият компютър определя излизането извън обхвата на дистанционното и изтощаването на акумулаторната батерия и може самостоятелно да връща дрона назад. Камерата може да стриймва видео с резолюция 720р на разстояние до 2 километра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за