Zotac представи нова Z77 дънна платка за напредналите овърклокъри

0
249

Производителят на видеокарти и дънни платки Zotac традиционно предлага най-интересните си решения на вътрешния китайски пазар. По-специално това се отнася за графичните карти с префикс Extreme. Днес обаче, производителят направи изключение и представи овърклокърската системна платка ZT-Z77-U1D Crown.

Неоспоримо предимство на модела – това е 26-каналната (24+1+1) захранваща подсистема на процесорния сокет LGA1155, в която присъстват твърдотелни и танталови кондензатори, елементи DrMOS, висококапацитивен полимерен кондензатор FPCAP и два 6-фазни PWM-контролера. Охлаждането на VRM и чипсета Intel Z77 не е без декоративни елементи – подходът към този тип дизайн е продиктувано от маркетингови съображения.

В близост до основния 24-пинов ATX конектор се намират бутоните Power, Reset и Clear CMOS, както и контактите за измерване на напреженията.

Инженерите на ZOTAC са предоставили само два пълноразмерни PCI Express x16 3.0 слота. Освен това, тук присъстват и допълнителния Molex 4-pin конектор, който се намира в непосредствена близост до mini-PCIe слота с адаптера Wi-Fi. За връзка на устройства за съхранение на информация са предвидени двата порта SATA 6 Gb/s и четирите 3Gb/s.

Zotac ZT-Z77-U1D Crown има в арсенала си 8.2-канален аудио контролер, портове USB 3.0 (2) и USB 2.0, три видео-изхода (DVI, HDMI, DisplayPort), Bluetooth 3.0 интерфейс и конектори за включване на външна антена за Wi-Fi.

Цената на новата платка от Zotac е 1000 юана ($157), което е достатъчно разумно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари