Zotac разкрива дизайна на видеокартите GeForce GTX 1080 AMP! и AMP! Extreme

0
131

Вече имахме възможност да се запознаем с нерефернтните образци на графичния ускорител GeForce GTX 1080, в изпълнение на компаниите Gigabyte и EVGA. От тях разбира се не изостана и Zotac, инженерният цех на която е подготвил модификациите GeForce GTX 1080 AMP! и GeForce GTX 1080 AMP! Extreme с фабричен овърклок.

 

Ако в първия случай на потребителите ще бъде предложено решение на базата на фирмен двуслотов охладител с чифт вентилатори, то във втория е предвиден по-мощен трислотов охладител с три вентилатора, които ще позволят на адаптера да разкрие целия си потенциал.

В този случай, към подсиления VRM е необходимо да се използват конекторите 6-pin и 8-pin PCI-E Power. И двете джаджи на Zotac разполагат от задната страна с топлоразсейваща пластина. В база за графичните карти се превърна модифицирана печатна платка с подобрен дизайн.

Моделите Zotac GeForce GTX 1080 AMP! и GeForce GTX 1080 AMP! Extreme предлагат достъп до видео-изходите DisplayPort 1.4 (х3), HDMI 2.0 b и DVI-D, а в охладителната система се използва ефективната технология Zotac Freeze Technology, която е отговорна при малки натоварвания на GPU да изключи вентилаторите.

 

Графичните карти на Zotac са базирани на ядрото NVIDIA Pascal, но до момента не са разкрити честотните им показатели и техните цени. Дебютът им по магазините трябва да започне днес.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за