Zotac GeForce GTX 680 Extreme Edition – настоящият подарък за овърклокърите

0
34

Производителите и партньорите на NVIDIA доста охотно експериментират с дизайна на графичния ускорител GeForce GTX 680, предлагайки собствени модификации, значително превъзхождащи възможностите на референтния продукт. Днес Zotac International заяви, че работи над адаптер, наречен GeForce GTX 680 Extreme Edition, снимките на който вече са достъпни в глобалната мрежа. Предстоящият нов продукт е снабден с подобрена 12-фазна VRM, която захранва 28-нанометровото ядро GK104. Съобщава се за използването на висококачествените елементи DrMOS GaNpowIR, производство на International Rectifier, танталови кондензатори от сървърен клас и висококапацитивни полимерни кондензатори FPCAP, както и контролер на захранването CHL8318.

Приятно допълнение за любителите на овърклока е присъствието на точки за измерване на напрежението, както и възможността за овърклок на картата с помощта на 3,5 или 5,25-инчов панел, който се включва към платката с помощта на конектора mini-USB. Охладителната система на адаптера има масивен алуминиев кожух, под който се намират два 90 мм вентилатора, масивен алуминиев радиатор и пет 6 мм медни топлинни тръби. Охладителят заема два разширителни слота от дънната платка, а обемът на видеопаметта от стандарт GDDR5 е 2 GB.

Честотните характеристики на Zotac GeForce GTX 680 Extreme Edition все още не са обявени, но можем да кажем с увереност, че те ще надхвърлят стойностите препоръчани от NVIDIA.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари