iPhone

Санкциите и повишаването на митата по отношение на турските производители от страна на САЩ сериозно сринаха местната валута. Турция официално въведе подобни мерки – също вдигна митата, но и призова към бойкот на смартфоните на Apple. А местното население започна да троши своите айфони. С огромни чукове. На фона на турски флаг и патосни речи.

Те си имат iPhone, но съществува и Samsung“ – заяви миналата седмица президентът на Турция Реджеп Ердоган. „А ние си имаме своите Venus и Vestel. Ще произведем достатъчно смартфони за нашия вътрешен пазар. Ние ще създадем стоки с по-добро качество, отколкото импортираните оттам устройства„.

Публикуваното в YouTube видео показва седем мъже, които през нощта държат турския флаг и позират на неговия фон. През това време всеки от присъстващите в клипа вади своя смартфон, а устройствата се струпват на малка купчина. На фона на патриотични възгласи единия от тях троши устройствата с помощта на голям чук и доста силен замах. Заснетият видеоклип се оказа много популярен в Турция.

Качеството на видеото не е много добро. В различните форуми вече се появиха предположения, че клипът явно не е заснет с помощта на iPhone.

42
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
30 Отговори на коментарите
18 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
19 Автори на коментарите
ПенчоfavrазззЕСССРАнти-либерал Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Techhead
Techhead

Тръмп ще си го премести в другия крачол. Турците не са бесни кучета от вчера. Цялата им история е от зверства, те на практика са цигани.

Историк
Историк

Турците не са цигани, а китайци. Българите на „практика“ са цигани.

Techhead
Techhead

Тази история в джамията ли ти я разказаха?

Румен
Румен

„Циганите“ идват от Индия !!!

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Поредното доказателство, до какво води религията…

Свобода и градивен национализъм
Свобода и градивен национализъм

По-скоро до какво води семейно-клановото терористично управление на бившият осъждан за екстремистка и терористична дейност затворник, лидер на радикално движение, станал президент – Ердоган.

Свобода, национализъм и демокрация
Свобода, национализъм и демокрация

Епъл е глобалистка компания, антиамериканска, която просто има резидентура /присъствие/ в Америка. Тим Кук яростно подкрепя левите /либералите/ и Хилъри Клинтън и Демократическата партия, и е твърдо срещу Тръмп. С действията си, турците всъщност атакуват опозицията на Тръмп. Доста е глупаво да имаш това примитивно кланово мислене, както и пост-тоталитарно /както в България/, че един президент = държава = народ = частните субекти, регистрирани там.

Techhead
Techhead

Всъщност Тръмп е глава на американската нация, тоест ги представлява, турците си повярваха много, направиха проблем на Щатите, които ги въоръжаваха с Ф-ове и всякакви оръжия, а и германците отдавна се махнаха от „Инджирлик“, турчин никога не е означавало човек.

favr
favr

проблема е че много си повярваха американците през последните 20-30 години…

Мда
Мда

Ако си бил и ти първа сила десетилетия наред и целия свят културно те копира, и ти ще си повярваш. Времената се променят, след 50 години всички ще псуват Китай. Просто БГ иска да псува силния, така се мисли за по-висш самия той, а БГ е никой в момента.

favr
favr

като видя някой да ми обяснява какво прави „БГ“, някак ма напушва смях, да сложиш един народ, който и да е той под общ знаменател и да твърдиш, че всички са такива или такива изважда на показ промития ти до блясък мозък, вий сте от тия българи дето по турско са искали да са турци и са ходели с потури, после са искали да са французи, след това нацисти, после руснаци и сега вече понеже е модерно, а не за друго давате мило и драго да сте евроатлантици… е да ама не сте, жалки сте… и само да ми кажеш… Виж още »

Мда
Мда

Докато написа този тролски коментар, аз генерирах реален приход. Успех с философстването.

favr
favr

не знам дали е примитивно кланово мислене, дали религията е виновна или на тръмп в кой крачол му е… ама човека си е абсолютно прав… има и самсунг

Techhead
Techhead

Кой има „Самсунг“? Да не би Турция да произвежда за „Самсунг“ или да има контрол над него???

favr
favr

корея имат самсунг и въпреки, че са американски подлоги(южна корея), с тях турция не са в икономическа война на тоз етап и могат да си внасят самсунг, ако корейците решат да са присъединят към американците има хуауей и ксиоми или както там са пише, от китай… тъй, че без телефони няма да останат

Свобода и градивен национализъм
Свобода и градивен национализъм

Тръмп ползва Самсунг. Той бойкотираше Епъл години наред, виж разрови се и прочети!

favr
favr

идеално, сега и турците по примера на тръмп ше бойкотират епъл и ше ползват самсунг, ако не китайците произвеждат доста сносни телефони и с радост биха ги продавали в турция… не виждам къде е проблема

Градивен нацоинализъм и капитализъм
Градивен нацоинализъм и капитализъм

Тръмп ползваше един стар Galaxy, дори след като стана президент. Сега от съображения за сигурност ползва два телефона – единия специален, другия само за Туитър с премахнати GPS и Блутоотх модули и специална версия на ОС. Тръмп мразеше Епъл, защото те дълго време държаха на малкия екран. В туитър е пълно с коментари срещу Епъл. По време на кампанията говореше срещу Епъл, защото държат капиталите си извън страната.

Затова те подкрепиха Хилъри, те са яко социални борци, яко срещу Америка и националната държава. Разберете компания НЕ е = държава, която НЕ е равна на народа, която НЕ е равна на президента.

favr
favr

какво значение има тръмп какъв телефон е имал и епъл за кой са гласували на изборите… епъл е американска компания.
турците чупят айфони понеже са американски и не чупят самсунг понеже не са американски… явно не са вълнуват особено от вътрешнополитическите борби в сащ… ако американците решат да символично да бойкотират турция понеже ердоган не им връща попа, и спрат да ядат баклава ще е не защото баклавата я е измислил ердоган, или е негова, ами понеже като ти кажат турция са сещаш за баклава

Човек
Човек

Епъл е марка регистрирана в САЩ, която произвежда продуктите си в Азия и държи парите си в офшорни зони. Ако им трябват пари за тялото в САЩ, теглят заем, защото не искат да вкарат парите си в САЩ, тъй като ще ги обложат с брутален корпоративен данък. Те са сподвижници на идеята за отворен свят, отворени граници, мултикултурни общества и глобализация без национални държави. Това е идеология. Те бойкотират собствения президент на собствената държава, в която живят. Именно затова Епъл НЕ Е американска компания, а антинационален глобопол, чието разрастване означава повече война с американската държавност, нейния президент и работа в… Виж още »

favr
favr

да де ама тия неща важат само ако президента е тръмп, това означава ли че половината американци дето са гласували за клинтън и са против тръмп също не са американци…. и да ми отговориш само дали по времето на обама, който също е подръжник на глобализацията и мултикултурализма и т.н., епъл е била американска ? америка си е америка независимо кой и е президент, щото президента са сменя на 4 години а пък америка си стои

Аз-Съм
Аз-Съм

Добре че са прости и не разбират колко са прости! Щасливци 🙂

Петров
Петров

Тоя дето чупи iphone-и е обут със сини джинси. Я веднага да ги събува и да нахлузва шалварите!

favr
favr

всеки китаец преди смъртта си трябва да направи 3 неща:
маратонки, дънки и касетофон

Трол
Трол

И когато Тръмп ги санкционира и принуди Мухъл да спре Google Play за техните телефони ще извличат на умряло

pix3l
pix3l

Мангалите са много обидени на Тръмп, че им показа колко са важни за САЩ.

Наблюдателен
Наблюдателен

А в самия край на клипа се чува мелодия от Айфон.

Свобода и градивен национализъм
Свобода и градивен национализъм

Когато американско-израелската операция за свалянето на диктатора се проведе, радикалният ислямист Ердоган ползваше iPhone и услугата FaceTime. Толкова, повече не е нужно.

favr
favr

то е ясно, че нито епъл ше фалират ако турците спрат да им ползват телефоните, нито пък всички до последния турчин шси смачкат айфона с чук… идеята на клипа е чисто пропагандна и цели да покаже, че турците не цепят басма на американците, което в последните години го правят все повече и повече държави (не да трошат айфони, а да не цепят басма на сащ), и което мен лично доста ме радва… и да сащ са супер сила и дом на свободните и генерален дистрибутор на демокрация за слънчевата система и т.н., обаче в последно време почнаха много сериозно да… Виж още »

Моля Ви, четете
Моля Ви, четете

Човека ти го написа, ако има антиамериканска компания, това е Епъл. Това е лява организация с отворена поддръжка на левите идеологии на Демократическата партия, Хилъри Клинтън и борците за социална справедливост. Тяхните идеи са глобалистки, антиамерикански, капиталите си държат основно извън САЩ. Кук е срещу Тръмп, казвал го е многократно, дори излезе от екипа от съветници по технологичното звено. Ако искаха да извършат нещо антиамериканско, щяха да рекламират телефона.

favr
favr

един вид, ако демократите спечелят изборите епъл от антиамериканска рязко ше стане проамериканска компания … не ли ? това че тръмп има проблем с епъл не я прави антиамериканска, а я прави антитръмп… централата на епъл е базирана в сащ, и като цяло е една от емблемите на сащ (виж форест гъмп)
тръмп като е в конфликт с демократическата партия, това прави ли я неамериканска ? и беше ли епъл американска при управлението на обама ?

Анти-либерал
Анти-либерал

Да Демократическата партия работи за глобален свят, не за САЩ, нейните избиратели в момента протестират с лозунги „No Trump! No Wall! No USA at All“. Това къде се намираш не те прави привърженик на това, в което се намираш.

Епъл е регистрирана в САЩ, но държейки парите си в чужбина не допринася с нищо, освен с престиж, даже напротив.

favr
favr

тука май са изгубихме в спора… аз съм напълно съгласен, че епъл е глобалистка и антитръмп и т.н., обаче нещата са абсолютно символични и чисто пропагандни… сам го каза – престиж, като чупят айфони пресъздават удар по престижа на сащ… много знаят тез от клипа, че епъл са скарани с тръмп… ако клинтън беше президент и им беше наложила санкции пак щяха да чупят айфони, не че нещо ше постигнат освен дълги спорове под клиповете им в нета, обаче хора всякакви… ако в сащ медиите обърнат достатъчно внимание на конфликта им с турция съм убеден, че в някой южен щат… Виж още »

Иван
Иван

Турция върви към фалит, гръмне ли бурето Турция, трябва да се стреля на границата ни с нея, ще е супер хаос и безредици!

favr
favr

ес не може да си позволи турция да фалира понеже ще ги залей с „работна ръка“… едни 2-3 милиона само чакат да ги пуснат към германия… лошото е че ако са стигне до там ше минат от тука

пропов
пропов

Грешка брат, Германия плаче за работна ръка. Тук точно турците са работническата класа. Бачкат здраво, не създават проблеми, не се правят на големи специалисти, като нас например. Турците в Германия са мнооого и правят това, което германците не щат. Работят и то съвестно. Акп има чалъм, Меркел ще ги прибере всичките. Работа има за тях бол. Съвсем сериозно.

favr
favr

аз имах предвид клетите бежанци дето искат в западна европа ама за сега са стигнали само до турция и чакат… тях меркел дето 2015 ги кани и ги посреща с плюшени мечета сега са чуди как и къде да ги връща

ЕСССР
ЕСССР

Ами те точно това искат, повече имигранти, Не си ли бил в Германия, искат още!

favr
favr

искаше ги меркел и либерастите и, от миналата година канцлерския и пост силно са клати именно, заради безхаберната и политика спрямо мигрантите в ес, и сега от няколко месеца са чуди как да почне да ги връща… иначе първоначално медиите ги представяха предимно, като високообразовани сирийци бягащи със семействата си от кръволока асад, щяха да стават доктори и инжинери в германия и да обновят генофонда на застаряваща европа, след като през последните 2-3 години тероризма в европа се превърна в ежедневие, се оказа, че въпросните „доктори и инжинери от сирия“ са предимно 16-28 годишни мъже от афганистан, пакистан, конго, еритрея,… Виж още »