Процесорният гигант Intel само преди няколко минути обяви незабавната оставка на главния изпълнителен директор Браян Кржанич. Бордът на директорите назначи Робърт Суон за временно изпълняващ неговите задължения.

Твърде слабите приходи за второто тримесечие на тази година и използването на счетоводни политики, които са в съответствие с GGAP, са променили имиджа и насоките на развитие на Intel.

Допълнително бе съобщено, че Кржанич в миналото е имал близки отношения със служителка на корпорацията. Водените досега външни и вътрешни корпоративни разследвания потвърдиха нарушение на корпоративните правила и норми, според които на топ-мениджърите е забранено да имат лични отношения със служителите.

Оставката на генералния директор бе приета незабавно. По този начин „корпорацията показва, че абсолютно всички без изключение трябва да следват и спазват кодекса на поведение„. Кржанич работи в Intel от 1982 година. Той заемаше предимно ръководни длъжности и през 2013 година оглави компанията.

В края на 2017 година, Кржанич като ръководител на корпорацията трябваше да се извинява за откритите във всички процесори на Intel хардуерни уязвимости Spectre и Meltdown. Оставката на топ-мениджъра предизвика спад в курса на акциите на процесорния гигант. Business Insider съобщи, че те са поевтинели с 2%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари