Ето каква е интернет скоростта на най-бързия американски оператор

7
154

Ако се чудите какви скорости на мобилен интернет предлагат американските оператори, компанията Ookla има отговор за това.

Създателите на популярния сайт и услуга Speedtest.net са измерили скоростите на мобилен интернет достъп, достъпни за потребителите на четирите най-големи оператора зад океана.

Според анализ на базата на данни от сайта и от мобилните приложения, най-бързият мобилен оператор в Съединените щати по отношение на 4G връзката е T-Mobile. Средната скорост в неговата мрежа е 23.17Mbps. На второ място е Verizon с 21.13Mbps, следван от AT&T с 20.05Mbps и Sprint с едва 15.39Mbps.

Средната даунлоуд скорост при мобилния интернет в САЩ е 22.69Mbps. Данните са събрани от мащабен тест, проведен през първата половина на годината. За този период почти три милиона уникални мобилни устройства са били тествани над 14 милиона пъти. В сравнение с 2016 г., сега средната скорост в САЩ се е увеличила с 19.2 процента.

Въпреки това, Съединените щати са едва на 44-то място в света по скорост на мобилния интернет, изоставайки от Фиджи и Германия и изпреварвайки Оман.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
CBRСтоянasdchasovnikvasil Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Божката
Божката

Значи искате да кажете, че скоростта им е 2,9MB/s ?
Аз с Telenor 4G интернет през uTorrent съм засичал до 4,5MB/s, та много ли им е бърз?

Разбира се видях, че са измерили техния в Mb/s, а не MB/s – за незнаещите да поясня – скоростта, която съм достигнал се равнява на 36Mb/s.

vasil
vasil

Веднага след като го прочетох пуснах един тест. На ТЕЛЕНОР download 69 Mbps. Преди месец стигаше до 39 Mbps

CBR
CBR

Вие хубаво си рекламирате синият оператор, ама май не правите сметка, че това е средна скорост. Отидете в полето/планината и си пуснете u-торента и си направете средно аритметично и после, ако все още си мислите, че сме много напред, вземете и съпоставете териториите. Не съм бил в Щатите и не мога много да си го представя, ама всички казват, че първото нещо дето ти чупи главата е бруталната разлика в мащабите.
ПС: и не, не съм американофил, ама трябва да сме по-обективни. 😉

asd
asd

Миналата цяла година прекарах в САЩ и бях на T- Mobile. Нищо особено не е нито скоростта, нито обхвата. Цената също е солена там. Едвам открих план с малко минути, защото ми трябваше основно за интернет. Само 100 мин. разговори и 5GB 4G za 30$. Другите планове са масово с неограничени минути и 2 или 3GB 4G и започват от 40- 45$. По тези показатели България превъзхожда много държави.

chasovnik
chasovnik

Comcas/xfinity даваха добра скорост, но Verison бяха по-бързи и за сметка на това по-скъпи. Най-якото е, че скоростта наистина е постоянна юса-международен нет. В БГ-то скростите са наистина бързи , но май само на национално ниво, пробвайте със сървър във Вирджиния или поне в Калифорния.

Стоян
Стоян

Всеизвестен факт е, че – ако усредним стойностите – в България имаме по-висока скорост, отколкото средно в САЩ. За изненада на някои – и отколкото средно в Западна Европа. Е, редица държави по света и особено в Азия ни бият – например Южна Корея. Както и отделни наши съюзници в ЕС, но говорим за усреднени стойности все пак.

CBR
CBR

Това е така от доста години, но за всичко що иде по кабел. При мобилният интернет, за който става дума тук, нещата са по-различни.