И Sony се отказа от участие на MWC 2020. Провеждането на конгреса вече е под въпрос

4
1469

За разлика от други години, новините около най-голямото телекомуникационно изложение MWC, провеждано в Барселона, не са свързани толкова с новите устройства и технологии, които ще видим там, а с това дали изобщо ще се проведе и кой ще участва. Причината е в разпространението на коронавируса и участието на MWC от не малко китайски изложители и посетители.

Последната компания, която преди минути изпрати официално съобщение и публикува подробности на сайта си, бе Sony. Компанията последва LG, ZTE, Ericsson и Amazon, обявявайки, че изтегля участието си от тазгодишния MWC, в името на здравето на всички свои служители и посетители.

Това става, въпреки че компанията бе една от тези, които щяха да представят на конгреса своите нови устройства с премиера, за която вече бяха разпратени покани. Тя ще се проведе все пак, но на друго място и ще бъде излъчвана в YouTube.

От GSMA – организаторите на конгреса, изпращат постоянно писма до всички журналисти и участници в конгреса, в които за сега ги уверяват, че всичко е наред, в постоянна комуникация са със Световната здравна организация и приканват никой да не се притеснява. Сред последните мерки, взети през уикенда, беше пълна забрана на хора от най-засегната китайска провинция да участват на MWC, както и задължение за всички участници да докажат, че не са били в Китай през последните две седмици.

Все по-често се появяват различни мнения, че конгресът ще бъде отложен, защото присъствието на голяма част от посетителите, платили вече билети, ще бъде невъзможно. Още повече се засилват тези спекулации и след отказването на някои от големите играчи. Дори и това да не се случи, защото на MWC 2020 все още остават хиляди изложители и десетки хиляди посетители, едно е ясно – конгресът тази година определено няма да е същият.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари