Най-добрите Android лаунчъри за 2019-а

29
2264

Денят започва с лаунчъра

Първото нещо, което виждаме след отключване на телефона, е лаунчърът. Това е вашият начален екран или екрани, където подреждате вашите приложения и уиджети. Всеки телефон има предварително инсталиран лаунчър (така работи Android). Ако той обаче не ви е достатъчен или искате нещо по-различно, в Play Store съществуват безброй такива програми с различни функции. Тук сме избрали лаунчъри, които имат по нещо за всеки. Тъй като хората използват техните смартфони по различен начин, всеки се нуждае и от най-подходящия за него лаунчър.

 

Най-добрият лек лаунчър: Evie Launcher

Android означава разнообразие. Ако обаче то не ви е по вкуса и търсите чист и подреден интерфейс, Evie Launcher е за вас. Приложението е малко, бързо и изключително надеждно. Ако ви хареса и не искате да се разделите с него при избор на нов телефон, можете дори да си запишете настройките в Google Drive. Освен това Evie се предлага напълно безплатно, което е  твърде неприсъщо за модерния свят.

 

Втори най-добър лек лаунчър: Microsoft Launcher

Microsoft може и да разработва бавна Windows OS, но не и бавен лаунчър за Android. И не, той по никакъв начин не наподобява интерфейса на Windows Phone. Вместо това апликацията залага на познатия облик в повечето смартфони. На разположение имате чист стартов екран и динамичен списък с новини от вашия Microsoft акаунт. Специалният режим „Extended Mode“ разширява вашия първи ред с приложения (dock), но можете да го изключите. Като цяло Microsoft Launcher не е чист като Evie, но все пак е достатъчно бърз, пък и влиза в помощ, ако имате Outlook профил.

 

Най-добър лаунчър за персонализация: Nova Launcher

Вероятно искате пълен контрол върху вашия начален екран. Вероятно само едно-две приложения в началото не ви стигат и искате повече действие на вашия дисплей. Тогава търсите лаунчър за персонализация. Те принципно предлагат инструменти за украсяване на екраните, но могат да направят преживяването ви по-ефективно и функционално. На първо място е Nova Launcher, който е познат на голяма част от потребителското съсловие. Nova ви позволява да правите всичко и да превърнете смартфона ви в Pixel, Galaxy и отвъд. Най-добрите функции се виждат от пръв поглед, като например възможността да разполагате приложенията си на по-дребна мрежа. Освен това, тук също можете да съхраните данните си за следващия смартфон. От друга страна обаче функционалността не е безплатна. Всъщност има безплатна версия, но в нея липсват някои допълнения. За максимум потенциала на приложението ви е нужен Nova Launcher Prime на цена от 9.99 лева.

 

Втори най-добър лаунчър за персонализация: Action Launcher

В Action Launcher се използва интензивно думата QUICK. На разположение имате функциите Quicktheme, Quickdrawer, Quickpage и още. Идеята е да имате възможно най-бързия лаунчър. Но това, което спечели потребителите, са многото възможности за персонализация. Неповторими тук са жестовете за бърза навигация. Освен това разработчикът е интегрирал специалните функции Covers и Shutters за създаване на скрити папки и комбиниране на приложения с уиджети. По принцип Action Launcher е първото приложение, интегриращо в себе си функциите на най-новите версии Android. Но, както и при Nova Launcher, тук също има функции, достъпни само срещу допълнително заплащане. Заедно с това Action Launcher показва реклами (които се прекратяват срещу малко заплащане).

Лаунчърите за персонализация могат да се допълнят с допълнителен софтуер с тематични икони и анимации. В каталога на Google съществуват много такива, някои безплатни, други срещу заплащане. Има и приложения, манипулиращи по особен начин поведението на лаунчърите, но понякога те са най-подходящи за формиране на идеалната тема.

Лаунчър с най-добро чекмедже: Smart Launcher 5

Този лаунчър не събираше погледите през последните години, но след излизането на версия 5, всички обърнаха вниманието си към него. Началният екран се отличава със система без мрежа, за да превърнете телефона си в хаотичен Windows десктоп. Звездата на шоуто обаче е чекмеджето, или отделът с всички ваши приложения. Smart Launcher автоматично категоризира вашите апликации, и ако си платите за Smart Launcher Pro, имате и още възможности. Можете да създавате свои индивидуални категории и да сортирате дори по цвят на иконите. Според много потребители, темите на лаунчъра се прилагат изключително лесно и удобно, дори по-бързо от Nova Launcher.

 

Най-добър бизнес лаунчър: Blackberry Launcher

Blackberry направи голямо завръщане след адаптацията си към Android и това личи ясно в интерфейса на Blackberry Launcher. Апликацията е много чиста и бърза, отличава се с ефективни жестове. За сметка на това, компанията на по-различно ниво от другите на тема заплащане и изисква от вас месечен абонамент, който премахва рекламите. От друга страна обаче можете да си купите Blackberry телефон, който не се нуждае от абониране и въвежда специализирани преки пътища през физическа клавиатура. Плюс това бизнес клиентите търсят компании като Blackberry, доказали се с наличието на военен сертификат за сигурност.

 


Има много други приложения в Play Store магазина, просто трябва да се поразровите. Споменаване заслужават Lawnchair Launcher и Hyperion Launcher, те също дебютираха на сцената с новаторски функции. Въпреки това те се нуждаят от допълнително усъвършенстване, докато достигнат нивото на конкуренцията. Ако вие имате друг любим лаунчър или софтуер за персонализация, можете да споделите в коментарите.

29
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
17 Коментари
12 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
111МиткоРадославФенАло-берач Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Радослав
Радослав

Заменете Чуждата дума Lau… с българска, защото така статията изглежда ужасно!

Благодаря

111
111

Предложете такава. За много технологични термини в българския нямаме алтернативи. Английския преди години докара официално 1 милион думи според речника на Оксфорд. В нашия език нямаме толкова много. Какво да правим? Използваме чуждици. Както сме правили и преди с турския.

Митко
Митко

Всичко добре, само не можах да намеря в нашия тълковен и правописен речник на българския език, думата „лаунчър“… Някой?

djagi
djagi

От коя година ти е изданието на речника в който търсиш?…

Митко
Митко

От 2019, официалният речник на БАН:

http://ibl.bas.bg/rbe/

http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%BB%D0%B0%D1%83%D0%BD%D1%87%D1%8A%D1%80/

А ти кой клас завърши и колко ти написаха по български? 🙂

111
111

В английския има официално над 1 милион думи. Успех с намирането им на съответствия в българския. Какво казва тълковния речник за думата кибрит?

ubigi
ubigi

Чудесен: защо стартовия навигатор трябва да има достъп до всички данни в телефона, абсолютно всички!?!?!

djagi
djagi

„Стартов навигатор“… Ха, интересно… И… „онова нещо“, много ясно, ще има достъп, защото … трябва. Заради функциите които имат.

Err
Err

А вие, умни глави, как бихте превели думата? „Стартер“ ? Много интересно би било да прочета „стартер“, има огромна логика. Който иска да говори на български език от преди 250 години, както всеки език, така и нашия продължава напред, допълва се с чуждици и адаптации, преглътнете го.

асsasas
асsasas

Умна главо, като не ти харесва българския език, марш в чужбина! Ъндерстираш ли ме вече?!

Err
Err

Ти като не искаш да живееш в новото време, отивай назад в комунизма, турското робство, византийско робство и говори българския от тогава. Такива като теб са най-смешните звена на сегашното човечество – искат да живеят в миналото, да хейтят всичко възможно и вечно да се бият в гърдите, че са прави, и че всичко е било по-добре преди. Кръгом и прав ти път.

асsasas
асsasas

Поредният урод се изказва срещу българщината и срещу България! Марш оттук, безродник!

Митко
Митко

Като гледам името, което си сложил над съобщението, очевидно си един голям Error, или голяма грешка на старобългарски. Кой ти каза, че програмата за управление на началния екран трябва да е една дума, приятелю? 🙂

Err
Err

„Програма за управление на началния екран“ ? Това малко ми звучи като „сбор от точки в три цвята в точно определена фигура/фигури“. Защо трябва да се казва тапет/изображение, след като и това е вариант? Говориш абсолютни глупости, моля те, спридържай се към фейсбук статусите от ниско интелектуално ниво, защото да остроумничиш не е нещо, което ти се отдава.

pix3l
pix3l

Мани, мани, на идиотите вече и ланчърите им пречат… :X

асsasas
асsasas

Вчера десподоф се подложи на разчастване от подигравки, днес се „лаунчъри-ства“! БАН не ти смогва, неграмотник!

асsasas
асsasas

СКАНДАЛНО: десподоф лаунчерства и разчаства себе си, което предизвиква бурни подигравки към лаунчернатия десподоф!

Dancho
Dancho

Ползвал съм поне половината от тези, добри избори са и съм съгласен с тях. MS ланчера има доста трикове около продуктивност дори и да нямате MS акаунт или windows компютър. Например организация на известията от всички приложения или последно използвани файлове и услуги. Nova има добавки за google now и допълнителни жестове, обаче допълнителните жестове са платени. В момента съм с него защото могат да се разкарат всички ненужни елементи от екрана като горната лента и тн. Evie има една от най-добрите търсачки, търси всичко и навсякъде в телефона без файловете, което се говори да го добавят. Като цяло ако… Виж още »

Стилиян
Стилиян

Най-добрия за мен е CPL особено за андроид едно телефоните.

Ozzy
Ozzy

Още едно приложение, което ще „яде“ батерията.

Аз ве аз
Аз ве аз

То си е задължително това.

пипи
пипи

И за какво ми е това? Телефона си работи и без него.