Анализатори се питат има ли опасност да се повтори драмата с Galaxy Note 7 и спирането от продажба

Както вчера споделихме с вас, в началото на тази седмица много от големите американски медии получиха тестовите си бройки от първия „сгъваем“ смартфон Samsung Galaxy Fold.

Въпреки че беше обявен преди сгъваемия аналог на Huawei и ще бъде пуснат доста по-рано на пазара, моделът до скоро оставаше скрит и на практика изключително малко хора дори се бяха докосвали до него. И докато Mate X на китайската компания, дори ние имахме възможност да разгледаме, до скоро сгъваемия модел на Samsung можеше да се види само зад стъкло.

Точно поради тази причина мнението на първите колеги, изпробвали за по-дълго време Fold, беше много интересно. Повечето от тях се изказаха положително, но запазиха право за по-детайлен анализ след по-дълго използване.

За съжаление едва след два дни, няколко от големите медии вече се оплакаха, че смартфоните им са се счупили

Става въпрос за проблеми с екраните. Половината от екрана, който се сгъва, спира да работи нормално и започва да мига. Проблемът вероятно се проявява заради слаба връзка в свързващия кабел. Но можем само да гадаем.

При The Verge обаче има балончета и върху самия екран, вероятно получили се от сгъването. Журналистът на една от най-големите технологични медии Dieter Bohn споделя, че повредата се усеща дори на допир и влияе тотално върху работата на целия екран.

Всички журналисти са каегорични, че са използвали дадените им телефони съвсем внимателно и причинените повреди не са в резултат на неправилна употреба. В скандала, който набира сила от няколко часа, се появиха още няколко известни технологични журналисти с проблемни Galaxy Fold.


Оказва се, че върху смартфона има специално покритие, което по никаква причина на трябва да се премахва

На това се е натъкнал Mark Gurman от Bloomberg. В своя защита той казва, че по никакъв начин не се е разбирало, че покритието не се отстранява, а дори в един от ъглите му се е сторило, че то се е разлепило. По думите му – потребителите ще се натъкнат на същия проблем. Със същото се сблъсква и Marques Brownlee.


В ефира на една от най-гледаните американски телевизии CNBC обаче, техният редактор Todd Haselton показа счупения си телефон, който отново по думите му се е озовал в това състояние, без той да е правил нищо нередно с него, включително да е премахвал въпросното защитно фолио.


Той отправя паралел към ситуацията с Galaxy Note 7, който беше изтеглен два пъти от пазара

По думите му Samsung трябва да забави продажбите на сгъваемия смартфон, за да е абсолютно сигурен, че моделите които ще се продават на пазара са безупречни. Той припомня, че за сега моделът е само на предварителна продажба в САЩ, а и без това лимитираното устройство може да изчака малко, докато се появи на пазара.

Редакторът припомня, че това са тестови модели и е нормално, както и ние сме ви казвали когато изпробваме някой модел, първоначалните бройки да имат някои забележки, особено касаещи софтуера. В случая обаче става въпрос за основен хардуерен проблем, който се проявява след само два дни ползване.

Първоначално нямаше коментар от компанията около проблемите със струващото почти $2000 устройство. Със сигурност обаче знаем, че става въпрос за първите тестови бройки, стигнали само малка част от медиите.

Днес сутринта получихме и официалният отговор от българския офис на компанията:

Ограничен брой от ранни устройства Galaxy Fold бяха предоставени на медии за тест. Получихме няколко сигнала относно основния дисплей на предоставените устройства. Старателно ще прегледаме тези бройки, за да установим причината за докладвания проблем.

Някои от тествалите устройствата отбелязват, че са премахнали горния слой на дисплея, което е довело до увреждане на екрана. Основният дисплей на Galaxy Fold има горен защитен слой, който е част от структурата на екрана и го защитава от нежелани драскотини. Премахването на защитния слой или добавянето на лепилни вещества върху основния дисплей може да причини повреда. Ние ще направим всичко възможно да предоставим тази информация ясно на нашите клиенти. Припомняме, че към момента Galaxy Fold не е наличен в България.

Дали може да се повтори ситуацията с Galaxy Note 7?

Накратко – надали. Дори да има някакъв проблем това е твърде лимитирано устройство, което няма да повлияе до такава степен на продажбите на компанията.

Несъмнено е удар по репутацията, особено ако пазарният дебют на Galaxy Fold се забави, но освен всичко друго за момента по непотвърдена и неофициална информация става въпрос за само 4 устройства от около 40. Дали е лош късмет обаче, че те са попаднали в едни от най-големите медии – предстои да разберем.

Не е изключено да става въпрос и за дефектна партида, защото Samsung преди време вече разпространиха видео, в което се показва през колко тестове преминават моделите, преди да стигнат до пазара.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
10 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
16 Автори на коментарите
Кьорав конМирославanonymousSatoshi NakamotoГошко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Истината в очите
Истината в очите

Пак шитава новина човека го е отворил 20к пъти и го е разчоплил тоя кекав маймун markASS

Гошко
Гошко

gnusmaS!

ime
ime

То какво друго освен лъжи и боклуци да създаде самсунг? Плащат за лъжливи тестове, лъжат за SSD-тата си, правят непрекъснато телефони, които не се тестват и избухват или се чупят след 2 дена, но въпреки това искат по 2к$ за това.

анонимен
анонимен

да не забравяме, че следват политика за бързо обезценяване на вече закупени фаблети, както се случи с Note 5, и с още много други!

Eee
Eee

Samasung ssd са едни от най-добрите на пазара в цял свят.

ime
ime

Защо пишат на опаковката, че ползват една памет, а в действителност използват съвсем друга? Това е нагло мамене на потребителите им.

Гошко
Гошко

Samsung НЕ МОГАТ да направят нищо! Не може фирма която прави всичко каквото се сетиш и да е добра във всичко. SSD-тата са им едни от многото неща, които са пълна скръб.Лично мнение.

anonymous
anonymous

А според теб кои ссд-та са по-добри от тези на самсунг? Само не ми хвали счупените кингстони или интели… Остават само wd и Seagate, които с хард дисковете си се осраха пък камоли и читави ссд-та да имат… За корсар няма да говорим, те тепърва ще правят прощъпулник за хубави ссд-та, тях за в момента ги бива захранвания, кутии, памети и охлаждания да правят… Та какво друго ссд освен самсунг остава, настрана оставяйки неизвестните марки, дето тепърва ще „подбиват“ ссд пазара….

Кьорав кон
Кьорав кон

Гошко, ти си пълна скръб! Такива изказвания са върха на човешката глупост! Все едно, че говориш за някой квартален гараж, и в него 1-2 души проектират и сглобяват цялото портфолио, което предлагат от самсунг? Не виждам обаче и смисъл да ти се обяснява как стоят нещата с компаниите, които произвеждат толкова много продукция, така или иначе няма да го разбереш.

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

„само 4 от 40“?
А сметнете си сами какъв процент дефркти е това, и дали е правилно заключението „става въпрос за само 4 устройства от около 40“.

Ако беше 4 от 40.000 е добре. Ама 4 от 40 да дадат дефект?

ime
ime

4 от 40 за седмица – две, сметни го за 1 година и ще стане 36 от 40

Калоян
Калоян

Повечето от тези счупени телефони не работят, заради махнатата предпазваща обвивка, от тъпите американци.

zoom
zoom

ами да ги държат във витринка и да си ги галят с перце ли … тука ще си джиткаме с ябълки и yotaphone … айде …

don
don

още като излезе написах, че на тази глупост след няколкостотин отваряния/затваряния дисплея ще е станал на гов*а. То се вижда че телефона не е измислен както трябва, самата му механика на сгъване и камерите изобщо не са им там местата.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Съгласен съм с Вас ☺ . И аз съм писал, че е адски ”нетехнологичен” ❕ Да се чуди 🤔 човек как❔ такава сериозна фирма, може да пусне подобно нещо 🙄 . Но по-добре сега 😀 , отколкото по-късно 😉 , че точно обмислях да си закупя два/три … 😜 . Поне сега има широко поле за хейт 📝 , че темата BREXIT ни омръзна … 😡 .

Камбето
Камбето

Като за 4 бона толкова.. 😂

the professor
the professor

то това се оачакваше, аз очаквам идентичен резултат от всеки производител. дори след години на усъвършенстване… няма как да се гъне и да си остане работещо…

Криско
Криско

Глупостта е приоритет при хората, а не при дърветата…
От 2011 година са почнали разработката на този телефон, но „умните“ журналисти заедно с конкуренцията в бранша ще направят всичко възможно да подлеят вода на Самсунг и в този случай…
В извратен свят живеем…

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Кой точно им подлива вода на Сусуня?
Може и от 2001-ва да го разработват. От самото начало беше ясно, че мястото на сгъване ще е слабо място.

Мирослав
Мирослав

Какво става с китаеца?
Има ли дефекти и той?
Ейй, дръпнатите, много дръпнаха напред!