Оригиналният StarCraft става обновен и безплатен

9
181

Blizzard не забравя феновете на оригиналната стратегия StarCraft и ще им поднесе доста готин подарък под формата на ъпдейтната и напълно безплатна версия.

Версия 1.18 на класиката StarCraft: Brood War ще бъде пусната до седмица и ще съдържа множество обновения спрямо оригинала от далечната 1998 г.

Пачът премахва някои бъгове и добавя нови функции като възможността да задавате различни функции на клавишите и да гледате мачовете в т.нар. observer mode. Освен това, ъпдейтът ще въведе нова анти-чийт система и по-добра съвместимост с модерните операционни системи и в частност Windows 7, 8.1 и 10.

А най-добрата новина е, че със същата тази версия 1.18, StarCraft Anthology става напълно безплатна за сваляне и игра.

Наскоро Blizzard спря продажбите на играта от своя онлайн магазин, вероятно именно за да подготви ъпдейта. Преди това, играта и експанжъна се продаваха за 15 долара.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калин
Калин

Eто това е добра новина. Наздраве 😀

Патладжан
Патладжан

Дано й отворят кода или поне компилират версия и за Линукс. Ще е страхотно! 🙂

Светльо
Светльо

Една легенда оживява отново! Най-великата компютърна игра на всички времена.

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

Искаше ми се да вкарат SC1 в енджина на SC2, но дано поне да оправят pathing на единици като Dragoons, Goliaths и Scarabs. Иначе не ми се вярва да премахнат групирането от 12 единици, защото цялата идеология на играта се гради около него. 🙂

fgr
fgr

Такова нещо – SC1 в енджина на SC2 има, казва се Mass Recall:
https://www.youtube.com/watch?v=pa2BUKKF08k
Не е правено от близард, но е доста добро. Само, че 1-цата просто не е за AI-то на 2-ката. Играе се по различен начин. Аз му се нарадвах доста бързо и то само заради скритите нива и допълнителните кампании, които са отпаднали от оригинала. Примерно – https://www.youtube.com/watch?v=x3etaANSsAE . После продължих да си цъкам класиката :).

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

Да, ясно ми е, че има такива модове…то дори има модове и за carbot, но щеше да е друго да е направен от самия Blizzard. Иначе да, може би ще се промени доста gameplay-я. Всъщност си е добре така, но поне да пипнат малко pathing-a на някои единици и няма да имат грешка.

яжогяжго
яжогяжго

ъпдейтната версия на broodwar с подръжка на 4к ще има това лято

Kaлин
Kaлин

12те единици в контролна група е умишлено направено, иначе zerg стават overpowered. Което пък води до невероятната механика на играта 🙂
За феновете – на сайта на AfreecaTV стреемват редовно новия турнир по SC1. Легенди като Flash, Jaedong, Bisu, Stork, etc играят 🙂 ASL се казва турнира/канал 🙂

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

Нали и аз това казах за групирането. И все пак като се нагласи човек на едно и после трудно свиква пак с друго..но се свиква. А иначе турнирите редовно ги следя по twitch.tv

https://www.twitch.tv/directory/game/StarCraft%20II/videos/all