Основателят на Oculus отива на съд за открадната технология

1
4

След като закупи Oculus преди малко повече от две години, изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбъг вече започва да печели дивиденти от лидерската позиция на компанията, която се оказа сред пионерите на виртуалната реалност.

За съжаление, нейният основател Палмър Лъки има далеч по-нерадостно бъдеще.

Лъки ще отговаря в съда по обвинения в открадната технология и създаването на изфабрикувана история за основаването на Oculus. Ищецът е компанията ZeniMax, която притежава известни гейм студия като Bethesda и id.

„Историята, че Лъки е брилянтен изобретател, който е създал VR технологията в гаража на родителите си, е долна и пълна лъжа“, се казва в изявлението на ZeniMax. Вместо това, компанията твърди, че нейнит собствен служител Джон Кармак е допринесъл за създаването на шлема, който е бил много по-добър в сравнение с „примитивната“ версия на Лъки. После Кармак е откраднал важни корпоративни данни и набързо се е присъединил към Oculus.

Изборът на съдебни заседатели започва другия понеделник, а търсеното обезщетение от ZeniMax е в размер на два милиарда долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Основателят на Oculus отива на съд за открадната технология"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светльо
Светльо

Бай Джон Кармак е истинският гений. Тоя Лъки е само някакъв хитрец.