Партньорът на Келнер – Ладислав Бартоничек поема Теленор България и bTV

2
1300

Малко след новината за кончината на собственика на PPF Group, нашумелия и в България Петер Келнер, стана ясно, че неговият партньор от 30 години ще поеме бизнеса, от който част са българските Теленор и bTV.

Централата на PPF потвърди публикации в някои чешки медии. адислав Бартоничек, който е миноритарен собственик и акционер в PPF Group NV с 0,535% дял, е заедно с Келнер от 1991 г. Ако загиналият милиардер се е занимавал в последните години със стратегическите проекти на компанията, то Бартоничек реално е управлявал оперативно целия бизнес, твърдят запознати.

Бартоничек се присъединява към PPF investicni spolecnost през 1991 г. като изпълнителен директор. На този пост получава MBA от Рочестърския технологичен институт, Ню Йорк, през 1993 г. От 1996 г. до септември 2006 г. служи като главен изпълнителен директор на застрахователната компания Ceska pojistovna. През 2007 г. е назначен за главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Generali PPF Holding NV (GPH) – една от най-големите застрахователни групи в Централна и Източна Европа, създадена като съвместно предприятие на PPF Group и Assicurazioni Generali.

Заема поста си на главен изпълнителен директор в GPH до март 2013 г. Скромен, тих и симпатичен човек, по мнение на служители на групата, който може да бъде срещнат и на трамвайната спирка на излизане от работа. От март 2014 г. до февруари 2018 г. той е главен изпълнителен директор на SOTIO a.s., биотехнологичната компания на PPF Group. От 2018 г. отговаря за телекомуникационния бизнес на групата, чийто акционер е от 2007 г

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари