Преработените версии на оригиналната Tomb Raider трилогия, обявени преди седмица в Steam, срещнаха неочаквана и непреодолима преграда – авторското право.

Пускането на Tomb Raider, Tomb Raider II и Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft в РС платформата приключи безславно, след като се оказа, че студиото Realtech VR всъщност не е получило разрешение от Square Enix.

Realtech VR пожела да преработи трите игри с нов триизмерен енджин и ако притежавате DOS оригиналите, преработените версии трябваше да са достъпни без пари. Причината за това е, че Realtech VR не притежава правата върху игрите и не може да ползва техните оригинални файлове. Вместо това, тъй като класическата трилогия се предлага в Steam, компанията използва нейните ресурси.

Но студиото не притежава и авторските права върху красивата виртуална авантюристка и Square Enix не губи време. Издателят забрани проекта и поиска изваждане от YouTube на всички клипове с преработените игри.

Ако сте разочаровани, все още ви остава Shadow of the Tomb Raider, която излиза през септември за PlayStation 4, PC и Xbox One.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари