Приложението за наблюдение на батерията на Google вече е налично в Play Store

4
58

Google продължава тенденцията да пуска отделно в Play Store приложения, които са част от стоковия Android. Този път става въпрос за Device Health Services – приложението на Google, което отговаря за батерията на телефона.

За момента Device Health Services работи на Nexus и Pixel устройства като най-старият поддържан модел е Nexus 5. Минималната версия на операционната система пък е Android 7.

Освен това, самото приложение все още не е достъпно навсякъде. Ако не го откриете в Play Store, значи то явно засега не е налично за вашата локация.

Device Health Services е приложение, насочено към батерията на телефона ви. То наблюдава начина, по който се ползва тя и изчислява колко дълго ще работи. Имате различни опции за фина настройка като например оптимизация на адаптивната яркост, както и опции за модификация на визуалния индикатор за батерията.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
BiskataРусия ще фалира, Путин я докара до нищотоБобиАнтикомунист, демократ, капиталист Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Антикомунист, демократ, капиталист
Антикомунист, демократ, капиталист

А, защо просто не направят по-добра батерия. Нормалният потребител не трябва да се превръща в обслужващ операционната си система, а обратното. Не може да се блъскат потребителите със системни приложения, това са настройки и неща, която ОС трябва да си прави сама. Нямаме време да ползваме такива прости приложения.

Боби
Боби

Направи ти по хубава батерия, ще станеш милиардер ако усееш!

Русия ще фалира, Путин я докара до нищото
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото

Здравей, не съм специалист в тази област, но моят АйФон има далеч по-слаба батерия, не ползваме приложения за опитмизацията на батерията и въпреки това издържа в много случаи повезе отколкото на хораа, които познавам с Андриод. Това означава, че операционната система е по-добре оптимизирана. Разликата е, че не си губим времето със системни настройки като един средностатистически Андроид потребител. Искам ОС, която да работи за мен, а не обратното!

Biskata
Biskata

Чета за споменатите ограничения за хардуер и софтуер, на който да работи приложението и мисля, че малко се разминава информацията. Поддържа Nexus 5, а неговата последна официална версия е 6.0.1…Явно тук се има предвид инсталация на къстъм ром, за да инсталирам приложението?