Скенерът на Galaxy S8 може да бъде заблуден със снимка

1
1968

Ако планирате да използвате активно функцията за лицево разпознаване на Galaxy S8, за да защитите телефона, ето една демонстрация, която ще ви накара да се замислите.

Оказва се, че дори снимка на собственика е достатъчна, за да отключи апарата.

Нещо повече, според Galaxy S8, запознати с темата източници твърдят, че Samsung дори не вярва особено на функцията и я счита просто за „забавна“.

„Телефоните могат да се отключат с лицето на спящ човек или дори само със снимка. За момента тази функция е само за забавление и не трябва да се счита като сериозна мярка за сигурност“.

Видеото по-долу показва как един находчив потребител си прави селфи снимка и после я поднася пред предната камера на телефона. Само след секунда или две, той отключва началния екран и дава пълен достъп до съдържанието.

В допълнение, Galaxy S8 вклчва още скенер на пръстови отпечатъци, който може би е по-сигурен начин за контрол на достъпа.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
deiba
deiba

Разпознаването на лица винаги е било пълен провал, явно не се е развило много. Преди няколко години един колега се хвалеше с тази функция, докато един друг с огромна коса и брада не го взе да го види и телефонът се отключи.